У Брюсселі вперше проходять дні українського кіно

У Брюсселі вперше проходять дні українського кіно

Укрінформ
У Брюсселі вперше проводиться фестиваль українського кінематографа «Україна у фільмах. Шлях до свободи».

Покази пройдуть 23-24 січня у Центрі образотворчих мистецтв Bozar, що є одним із найпрестижніших культурних організацій бельгійської столиці, повідомляє кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

До програми фестивалю, об'єднаної темою боротьби за свободу, увійшли кінострічки «Плем'я» Мирослава Слабошпицького, «Поводир» Олеся Саніна, «Гамер» Олега Сенцова, колекція мультиплікаційних фільмів про «Козаків» студії «Укранімафільм» та інші картини.

Одне з основних завдань кінофоруму – привернути увагу європейської громадськості до справи українського режисера Сенцова, засудженого в Росії до 20 років ув'язнення за сфабрикованим обвинуваченням у тероризмі.

«Завдання фестивалю – не лише представити в Європі знакові українські фільми. Сьогодні ми як ніколи активно намагаємося інтегрувати європейські цінності. Тому культурний діалог і обговорення суспільних та мистецьких викликів є особливо важливим. У рамках фестивалю ми хочемо говорити про виборювання українцями свободи на багатьох рівнях, про реакцію кінематографа на суспільні процеси, про Олега Сенцова – говорити саме у столиці Євросоюзу», - сказав один із організаторів фестивалю продюсер Денис Іванов.

До проведення днів українського кіно у Брюсселі долучилися Міністерство закордонних справ України, Державне агентство України з питань кіно, компанія «Артхаус Трафік», брюссельський Центр образотворчих мистецтв Bozar.

Організатори планують проводити фестиваль українського кінематографа у бельгійській столиці щорічно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-