Французьке кіно знову на гостинах в Україні

Французьке кіно знову на гостинах в Україні

Укрінформ
Фестиваль "Вечори французького кіно" водинадцяте відбудеться в Україні. Він розпочнеться 28 січня і покаже найгучніші прем'єри року.

Про це повідомляє Французький Інститут в Україні.

"28 січня в Києві стартує щорічний фестиваль найбільших французьких прем'єр - "Вечори французького кіно - 2016". У програмі - тріумфатор Каннського кінофестивалю, режисерський дебют Луї Гарреля, нові акторські роботи Венсана Касселя та Дайан Крюгер", - зазначаэться в повідомленні.

Фестиваль відкриє романтичний трилер "Меріленд". Прем'єра картини відбулася у секції "Особливий погляд" на Каннському кінофестивалі.

Мелодрама "Мій король" - про незабутню любов. За головну роль у цьому фільмі Еммануель Берко була визнана найкращою актрисою року на Каннському кінофестивалі. В образі фатального коханця - Венсан Кассель.

Інший лауреат - володар Золотої пальмової гілки фільм "Діпан" Жака Одіара, який передбачив іммігрантську кризу в Європі й викликав бурхливі обговорення у середовищі професійної преси.

До програми фестивалю увійшов й фільм "Друзі" - режисерський дебют одного з головних акторів і секс-символів сучасного французького кіно Луї Гарреля.

Нагадаємо: крім Києва, фестиваль відбудеться у Вінниці, Дніпропетровську Житомирі, Запоріжжі, Львові, Маріуполі, Одесі, Ужгороді, Харкові, Черкасах, Чернівцях. У Києві фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами, в інших містах - в українській озвучці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-