Лагерфельда запідозрили в ухиленні від податків

Лагерфельда запідозрили в ухиленні від податків

Укрінформ
Всесвітньовідомого паризького кутюр'є Карла Лагерфельда підозрюють в ухиленні від сплати податків.

За даними податкових органів Франції, він приховав більше 20 млн євро доходів, повідомляє французький тижневик L'Express, посилаючись на свої джерела.

«Арт-директор легендарного будинку Chanel за шість років приховав від податкових органів понад 20 млн євро, використовуючи складні фінансові схеми за участю численних фірм у Франції, в Ірландії, на британських Віргінських островах і в США», - повідомляє видання.

За його інформацією, податківці розпочали розслідування. Вони провели обшук в книгарні 7L, відкритій кутюр'є в столичному кварталі Сен-Жермен-де-Пре. Підприємство було збитковим, втрати сягнули 6,6 млн євро, а відтак воно було звільнено від сплати податків. У цьому магазині також розташована фотостудія Studio 7L, до якої надходять надприбутки від діяльності Лагерфельда у сфері візуальних зображень. Власником студії є ірландська компанія. Згідно з даними ЗМІ, вона разом з двома іншими компаніями, зареєстрованими в Ірландії і на Віргінських островах, дозволили кутюр'є приховати прибутки від комерційної діяльності у якості фотографа.

Крім того, податківці також цікавляться діяльністю двох, пов'язаних з модельєром, ТОВ, які володіють і керують нерухомістю.

Міністерство фінансів Франції, посилаючись на податкову таємницю, відмовилося від коментарів. Речник Лагерфельда обрав таку ж лінію поведінки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-