Найпрестижніший зал Лондона закрили для всіх виконавців з РФ?

Найпрестижніший зал Лондона закрили для всіх виконавців з РФ?

Укрінформ
Найпрестижніший концертний зал Лондона – Альберт-хол – закритий для російських виконавців.

Про це розповів політичний емігрант з Росії та координатор руху «Говорите громче!» Андрій Сидельников.

«Через концерт Валерії на сьогоднішній день головний і кращий майданчик Лондона тепер закритий для російських виконавців. Для всіх. Вони не хочуть більше зв'язуватися з російськими артистами. Репутація у Великої Британії коштує дуже дорого», – розповів він в інтерв'ю Радіо Свобода.

За його словами, у 2014 році в Альберт-холі не змогли відмовити російській співачці, оскільки «там були задіяні великі фінанси», але імідж Лондонського королівського залу мистецтв і наук імені Альберта сильно постраждав.

При цьому концертний майданчик буде також закритий і для тих російських артистів, які «не дружать із владою».

«Лондон не закривається для них, ми завжди раді їх вітати і чекаємо з концертами, готові допомогти в організації різних заходів, у пошуку альтернативних майданчиків. Але так склалася ситуація, що через той скандал керівництво Альберт-холу вирішило не співпрацювати у найближчі роки з російськими виконавцями. І політичне забарвлення, погляди, або ще щось інше не мають значення, просто вони прийняли таке рішення», – підкреслив Сидельніков.

Як повідомлялось, 21 жовтня 2014 року концерт Валерії в Роял Альберт Холл в Лондоні (Велика Ббританія) супроводжувався масовими протестами. Артистку засудили активісти руху "Говорите громче" за її політичні висловлювання на адресу України і підтримку політики Путіна. Відомий бізнесмен Євген Чичваркін, який залишив Росію у 2008 році і зараз мешкає у Великій Британії, вийшов на площу з плакатом "Ні Путіну, ні війні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-