В Нацраді кажуть, що «Іронію долі» не забороняли

В Нацраді кажуть, що «Іронію долі» не забороняли

Укрінформ
Питання обговорювали за участі Мінкульту і Держкіно.

Сьогодні в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення на спільній нараді за участю представників Міністерства культури, Держкіно та індустрії обговорювалося питання виконання вимог Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України".

Учасники зустрічі розглядали, зокрема, питання показу фільмів радянської епохи на телебаченні, йдеться у повідомленні на сайті Нацради.

"Зазначений закон, як відомо, визначає додаткові повноваження таких органів, як Державне агентство України з питань кіно, Міністерство культури України і Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення", - заявили у Нацраді.

Там нагадали, що оскільки відповідальність за виконання норм закону лежить на цих трьох державних структурах, то кожна з них повинна діяти лише на законних підставах, керуючись офіційними документами.

"Зокрема Національна рада, здійснюючи моніторинг телеканалів, братиме до уваги наявність державного посвідчення на право демонстрування фільмів. Дозволи на право демонстрування фільмів надає Держкіно, керуючись рішеннями своєї експертної комісії, яка аналізує фільми і серіали щодо їх відповідності вимогам законів України. Національна рада вживатиме відповідних заходів у тому разі, коли таких посвідчень у фільмів чи серіалів не буде", - наголосили у відомстві.

Там додали, що стосовно осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, регулятор керуватиметься тільки офіційно отриманими від Міністерства культури України документами.

У Нацраді звернули увагу, що прокатні посвідчення більшості фільмів, про трансляцію яких у Новорічні свята останнім часом говорили ЗМІ, Держкіно не відкликало.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-