Святкові маршрути: куди піти в Києві на Новий рік та Різдво. Інфографіка

Святкові маршрути: куди піти в Києві на Новий рік та Різдво. Інфографіка

Інфографіка
Укрінформ

Новорічно-різдвяні свята у 2016 році дарують сім святкових вихідних дорослим і двотижневі зимові канікули школярам. Нудьгувати на свята киянам та гостям столиці точно не доведеться, адже, новорічні та різдвяні події відзначатимуть відразу на п'яти площах — Софійській, Михайлівській, Поштовій, Троїцькій, Контрактовій, а також на Співочому полі.

Відтак Укрінформ підготував інфографіку про те, куди можна піти в Києві на Новий рік та Різдво.

Софійська та Михайлівська площі: новорічно-різдвяне свято - Новий рік між двома дзвіницями.

На Софійській площі розташована головна ялинка країни, навколо пам'ятника Б. Хмельницького облаштований оглядовий майданчик з гірками, а навколо пам'ятника княгині Ольги — каток.

На Михайлівській площі буде панувати справжнє свято для дітей — дитяча залізниця, оглядове колесо, крижані скульптури. Праворуч від Михайлівського собору розташована Резиденція Святого Миколая — окремий будинок, де Миколай прийматиме дітей і роздаватиме подарунки.

Троїцька площа: біля Олімпійського стадіону буде ще одне святкове містечко з ялинкою, атракціонами і ярмарком. Тут буде каток з прокатом та майстер-класами з катання. Вранці - уроки хокею, вечорами - диско на льоду. До речі, дитяча школа фігурного катання буде працювати безкоштовно, потрібно тільки встигнути зареєструватися.

Площа льодового покриття - 600 квадратних метрів. До катку буде примикати ice -кафе.

Поштова площа: Європейська зима. Вперше після реконструкції на Поштовій відтворена традиційна атмосфера європейського свята, де свій Різдвяний колорит представлятимуть різні країни Європи, серед яких гідне місце займає Україна. Відвідувачі можуть ознайомитися з різними святковими традиціями, скуштувати традиційні святкові страви та сувеніри.

Контрактова площа — новорічний фестиваль У пошуках Made in Ukraine — різдвяний ярмарок та театралізовані дійства з залученням джазових музикантів.

Арка Дружби народів (Центральний парк культури і відпочинку): тематичний ярмарок з новорічно-різдвяною торгівлею, народними гуляннями, зимовими розвагами.

Співоче поле: Зимова Країна мрій. Вперше представлений проект Зимова Країна мрій, виконаний в українському стилі і спрямований на розвиток справжніх українських традицій. Гостей чекають: різдвяний ярмарок, традиційні гуляння, святкові вертепи, свято кулешу, виступи відомих українських колективів і колядників. Основні заходи, які увійшли в проект: 19 грудня — День Святого Миколая; 26 грудня — Передноворічний гала-концерт.

На території Печерського ландшафтного парку відбудеться розважальний масовий захід «Зимова казка» — новорічні інсталяції, новорічна ялинка, різдвяний ярмарок, зони фуд-кортів, для дітей — атракціони, квести, зимові розваги, святкові вистави, концертні програми, новорічна дискотека.

Sky Park також змінився до зими, і перетворився в містечко зимових розваг. Атракціони і ярмарок, автодром, карнавали і спортивні розваги. Зимовий і святковий настрій панує тут, навіть якщо на дворі вогкість і сльота. Зона відпочинку працює у святковому режимі з 1 грудня по 29 лютого за адресою: пр. Генерала Ватутіна, 2-Т.

ВДНГ. Найбільша зона розваг «Зимова країна» в Україні відкрилася 10 грудня на ВДНГ, і буде радувати гостей до першої весняної відлиги. Тут об'єднані всі зимові забави: величезний каток, резиденція Діда Мороза, ярмарки, фуд-корти і дитячий павільйон з веселими аніматорами.

Зимова країна працює у будні з 10:00 до 23:00, у вихідні з 10:00 до 00:00.

Платформа Village: На території Арт-заводу Платформа організатори обіцяють створити атмосферу маленького затишного села в Тірольській Долині. По суті, це буде класично новорічне містечко з ялинкою на головній площі, святковою ілюмінацією, різдвяним фуд-кортом, катком, музикою.

Ковзанка під відкритим небом працюватиме з 8 до 22, запустять навіть школу фігурного катання. Виступи діджеїв обіцяють по вихідним.

Графік роботи київського метрополітену: У Новорічну ніч - з 31 грудня 2015 року на 1 січня 2016 – роботу метро Києва подовжать на три години. Також підземка працюватиме на три години довше у Різдвяну ніч – з 6 на 7 січня.

Підготували: Мирослав Ліскович, Ігор Любшин

З приводу придбання інфографіки звертайтесь за телефоном (044) 244-90-68 або пишіть на market2@ukrinform.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-