У Берліні відкрився Фестиваль українського документального кіно

У Берліні відкрився Фестиваль українського документального кіно

Укрінформ
У Берліні відкрився Фестиваль документальних фільмів, тематикою яких є проблема прав людини - Docudays UA.

Сам фестиваль проводиться з 2003 року і вже охопив 240 українських міст, проте в Німеччину приїхав вперше, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

Відкриття фестивалю відбулося 8 грудня, напередодні Міжнародного дня прав людини 10 грудня), показом у Посольстві України в ФРН стрічки «День шахтаря» французького режисера Гаеля Мокаэра.

«Для українських шахтарів права людини – абстракція, вони не існують», - сказав член української Гельсінської спілки з прав людини Володимир Яворський.

Він і його колеги не раз ініціювали суди з питання невиплати зарплат працівникам вугільної промисловості, доходили і до Європейської ради з прав людини. Розгляду часом тривали до 10 років, затриману зарплату людям виплачували, одна реального поліпшення умов праці цих людей добитися було нереально.

Яворський також розповів кореспонденту агентства про основні цілі української Гельсінської спілки з прав людини, які полягають у тому, щоб, серед іншого, ретельно фіксувати порушення таких прав на Сході України і в Криму.

«Це небезпечно, але це робиться, в тому числі і за підтримки російських правозахисників», - зазначив він.

Здійснюється співробітництво з міжнародними, зокрема, німецькими правозахисними організаціями.

«Наша стратегічна мета – добитися того, щоб усі, хто зробив велике зло, понесли покарання. Масштаби того, що відбувається, багатьом поки ще не зрозумілі», - сказав Яворський.

З 8 по 11 грудня в столиці Німеччини буде продемонструвало 8 кінострічок, причому не тільки з України, а також Росії, Грузії та Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-