Вкрадені у Нідерландах картини шукають в Україні

Вкрадені у Нідерландах картини шукають в Україні

Укрінформ
Колекція картин голландських художників, викрадена з музею Westfries у нідерландському Хорні 2005 року, знаходиться в Україні. 

Про це повідомляє сайт музею. 

«У липні 2015 року дві людини, які представилися як учасники українського добровольчого батальйону, повідомили голландське посольство в Києві, що володіють повною колекцію картин, вкрадених із Westfries», - йдеться у повідомленні.

Як доказ вони представили фото однієї з картин, де в кадр разом із нею потрапив свіжий номер однієї з українських газет.

Колекція зникла із Westfries у ніч на 9 січня 2005 року. Загалом зникли 24 картини і 70 виробів зі срібла, які були основою колекції XVII і XVIII століття. Нині представники музею припускають, що вкрадені витвори мистецтва мають намір перепродати третім особам, тому піддали інформацію розголосу, аби застерегти потенційного покупця від придбання крадених шедеврів. 

Також в музеї повідомили, що викрадачі не знають реальної вартості вкраденого, оскільки зажадали викуп у 50 мільйонів євро, тоді як вартість колекції, за оцінками експертів, становить близько 500 тисяч євро. 

Окрім того, наголошують в музеї, швидше за все, колекція - у незадовільному стані та потребуватиме дороговартісної реставрації. 

Фото: музей Westfries 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-