Микола Вересень зіграє в

Микола Вересень зіграє в "ужастику"

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно виділить половину необхідного фінансування на зйомки вітчизняного фільму жахів "Шлях мерця".

Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко на прес-конференції в Укрінформі.

"Ми підписали угоду про створення фільму "Шлях мерця", і держава готова вкласти у виробництво цього фільму рівно половину його собівартості. Це трошки менше, ніж 9 млн грн. Вже незабаром можна буде розпочати виробництво цієї стрічки", - зазначив Іллєнко.

Він охарактеризував майбутню стрічку як постмодерністське поєднання хорору з чорним гумором та іронічним ставленням до життєвих проблем, зокрема, йтиметься про те, як важко з себе вичавити постімперські атавізми.

"Тут є всі потрібні складові, починаючи від зіркового обличчя - Миколи Вересня у головній ролі - і закінчуючи цікавою драматургією, досвідченими продюсерами, які неодноразово продемонстрували свою здатність робити якісне кіно. Зокрема Ігор Савиченко був продюсером фільму "Поводир". Тож ми спокійні з точки зору виробничих процесів", - сказав Іллєнко.

Продюсер Ігор Савиченко уточнив, що фільм буде створюватись у копродукції з польськими та американськими партнерами. Загальний бюджет стрічки - 730 тисяч євро.

Зніматиме фільм режисер Георгій Фомін, для якого "Шлях мерця" буде дебютом у повнометражному кіно.

У центрі сюжету - пригода з актором Вереснем, який випадково отримує таємничу валізку-дипломат, і тепер на нього починає полювати міністр внутрішніх справ на прізвище Бармалаєв. Історія перестрибує в часі та просторі, доки не стає зрозуміло, що Вересень загинув на знімальному майданчику фільму про Івана Грозного. І тепер чорти, які думають, що він і є Грозний, намагаються всіма можливими способами затягти його до пекла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-