В Адміністрації Президента відкрилася виставка про війну на Донбасі

В Адміністрації Президента відкрилася виставка про війну на Донбасі

Укрінформ
В Адміністрації Президента України відкрилася виставка під назвою «Проекція», яка демонструє 16 фотографій про війну на Донбасі французького фотохудожника українського походження Юрія Білака.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, експозицію мистецькі галереї "Second Floor Art Center" офіційно відкрив глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін.

«Ця виставка дуже незвична, але дуже символічна. Вона відображає останні два роки української сучасної історії, оскільки тут можна побачити реальних українських вояків, волонтерів, медиків. У цій виставці ви побачите, як сучасне і минуле з'єднується», - сказав Ложкін.

У свою чергу фотограф Юрій Білак висловив вдячність Ложкіну за можливість представити свої фотороботи в Адміністрації Президента. «Я буду першим іноземцем, який тут представлений», - додав він.

Білак також розповів, що намагався опублікувати ці знімки у Франції, однак тему війни в Україні там не зрозуміли. Першою світлиною фотографа в Україні був знімок «Таємна вечеря», який був зроблений випадково під час святкування вояками свята Пасхи на Донбасі. Саме цю світлину фотохудожник і надіслав в Адміністрацію Президента першою.

Загалом фотографії Білака - це жива українська історія останніх двох років в образах полотен великих майстрів - Леонарда да Вінчі, Рембрандта ван Рейна, Вінсента ван Гога тощо. Пізніше експозицію буде доповнено знімками із Революції Гідності та побутовим життям на Донбасі, і тоді вона з Адміністрації Президента переміститься в аеропорт «Бориспіль».

Під час урочистого відкриття виставки в Адміністрації Президента також були присутні учасники АТО, зображені на знімках, та їх родини.

Фото: secondfloor.gallery

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-