У Варшаві показали фільм про Майдан та окупацію Криму

У Варшаві показали фільм про Майдан та окупацію Криму

Укрінформ
У Товаристві друзів України у Варшаві відбувся перший допрем’єрний показ фільму-трилогії “Під сонцем” українського режисера та актора Ігоря Парфьонова. Третя частина картини – про долю людей у період початку російської агресії в Україні знімалася в окупованому Криму.

Показ присвятили другій річниці Революції Гідності, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Це епічна драма, спроба філософської оцінки життя людини, країни, революції”,- заявив після презентації фільму Парфенов.

Він зазначив, що концепцією чорно-білого німого кіно він хотів повернутися до витоків українського кінематографу і намагався показати глибину сюжету за прикладом кінокартини “Земля” Олександра Довженка, яка увійшла до десятки найкращих картин в історії світового кінематографу.

За словами Парфьонова, картина є складною, філософською, наповненою непрямими порівняннями та прихованими смислами. Водночас вона показує сутність людини, її думок, переживань та дій в нинішніх українських реаліях, підкреслив режисер.

Він розповів, що трилогія ("Божевілля", "Революція", "Війна") знімалася упродовж трьох років: перша - за рік до подій на Майдані, друга - під час Революції Гідності на київському та харківському Майданах, а третя – у перші місяці після російської агресії проти України. При цьому останню частину режисер знімав вже в окупованому Криму.

“Вже у період окупації ми перевозили через адміністративний кордон десять комплектів військової форми, справжній автомат, щоправда вже непридатний для бойового використання. Якби це все виявили (російські спецслужби – ред.) при перетині адміністративного кордону, то я б тут перед вами точно зараз не стояв”,- зауважив український режисер.

Він також додав, що презентація трилогії відбудеться в 2016 році на кількох міжнародних фестивалях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-