У Києві та Варшаві презентують книги про Майдан

У Києві та Варшаві презентують книги про Майдан

Укрінформ
Дві книги про Майдан презентують одночасно у Києві та Варшаві з нагоди другої річниці початку Революції Гідності.

Про це заявив на прес-конференції у середу голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одним з наймаштабніших проектів Українського інституту національної пам'яті є проект "Майдан: усна історія". Нами записано близько 500 годин інтерв'ю учасників Майдану. Цієї п'ятниці, 20 листопада, з нагоди двох років початку Революції Гідності, в київському MediaHub о 18:00 буде презентація першої книги серії, яка називається "Майдан від першої особи. 45 історій Революції Гідності", - сказав В'ятрович. 

Він уточнив, що спочатку цю роботу інститут проводив виключно в Києві, зараз проводить її по всіх обласних центрах України.

"Паралельно у Варшаві відбудеться презентація іншої книжки - під назвою "Вогонь Майдану. Щоденник революції. 21 листопада 2013 - 22 лютого 2014", підготовлена Українським інститутом національної пам'яті спільно з польською Фундацією Осередку "Карта". Я переконаний, що ці публікації зроблять певні незворотні зміни - вони назавжди зафіксують те, що насправді сталося в Україні два роки тому", - підкреслив голова Інституту національної пам'яті.

В'ятрович також поінформував, що один з кращих документальних фільмів про Майдан - "Зима у вогні" (режисер Євген Афінєєвський) буде презентований в суботу, 21 листопада, в столичному кінотеатрі "Україна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-