За Гран-прі

За Гран-прі "Молодості" змагатимуться понад півсотні фільмів

Укрінформ
За Гран-прі 45-го Міжнародного кінофестивалю "Молодість" змагатимуться понад 50 стрічок, представлених у трьох основних конкурсних категоріях.

Про це заявив у четвер на прес-конференції генеральний директор фестивалю Андрій Халпахчі, передає кореспондент Укрінформу.

"Студентський конкурс представить 21 фільм з різних країн, багато з яких зроблені в міжнародній копродукції, у тому числі два - "Мотлох" Тетяни Симон та "Big Man" Тетяни Кабаєвої, які представляють Україну. До короткометражного конкурсу ввійшли 17 фільмів, у тому числі українська "Міна" режисера Вофки Соловея. У повнометражний конкурс включені 14 фільмів, тут буде прем'єра українського фільму "По ту сторону" Олександра Литвиненка... Усі ці фільми змагаються за Гран-прі - головну статуетку та приз у 10 тисяч доларів", - сказав Халпахчі.

Він нагадав, що традиційно всі ці три конкурсні категорії оцінює міжнародне журі. Кожна категорія отримає свою нагороду - маленьку статуетку "Скіфського оленя" та грошовий приз у 2,5 тисячі доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-