Європейські режисери заступилися за Сенцова

Європейські режисери заступилися за Сенцова

Укрінформ
Члени ради Європейської кіноакадемії написали листа російській владі, в якому закликали гарантувати безпеку українському режисеру Олегу Сенцову, затриманому ФСБ в Криму, і відпустити його, якщо не будуть висунуті підтверджені розслідуванням звинувачення.

Текст звернення розміщений на офіційному сайті Європейської кіноакадемії.

Члени ради Кіноакадемії, які підписалися, заявляють, що вони занепокоєні долею Сенцова. Вони теє закликають російську владу публічно заявити про місце перебування Сенцова та його стан, а також провести розслідування щодо затримання режисера співробітниками ФСБ.

Під зверненням до високопоставлених російських чиновників, у тому числі, до президента Путіна, підписалися режисери Педро і Августін Альмодоварі, Кен Лоуч, Майк Лі, Вім Вендерс, Стівен Долдрі, Акі Каурісмякі, Агнешка Холланд, Анджей Вайда, Бела Тарр, Єжи Штур, Кшиштоф Зануссі, Фолькер Шлендорф та інші.

Як нагадує lb.ua, українського режисера Олега Сенцова, активіста Майдану, затримали співробітники ФСБ за звинуваченням в організації теракту на території Криму. Зараз Сенцов перебуває в СИЗО "Лефортово", йому загрожує тюремне ув‘язнення терміном до 20 років.

Зі зверненнями з приводу звільнення Сенцова виступали українські кінематографісти та культурні активісти.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-