Фільм про Любомира Гузара зніматимуть на Тернопільщині під час Святвечора

Укрінформ
Зйомки першого в Україні інтерактивного документального кінофільму про Блаженнішого Любомира Гузара розпочинаються на Святвечір у селі Кальне на Тернопільщині.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив настоятель храму Воскресіння Христового у селі Кальне Іван Гавдяк.

«Саме у нашому селі у 1909-1928 роках місцевим священиком був дід Блаженнішого Любомира, колишнього глави української греко-католицької церкви. Крім околиць села, тутешнього цвинтаря кінематографісти фільмуватимуть обрядові фрагменти Святої Вечері та Різдва», - розповів настоятель.

Зйомки стрічки благословив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Ініціатор і виробник проекту “Любомир” - продакшн-компанія Screen Media Ukraine. Передбачається, що співавторами і співпродюсерами фільму будуть самі глядачі. Мета проекту - дослідити феномен цієї людини, зрозуміти, ким є для України Любомир Гузар: винятком чи носієм багатовікової християнської, української традиції.

За створенням перших епізодів фільму “Любомир” можна буде спостерігакти на веб-платформі із 15 січня. Напередодні Нового року авторська група розпочала зйомки у Львові, де пройшли дитячі роки Любомира Гузара. Прем’єра фільму запланована на День Незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-