Відповідь світу на окупацію Криму та сходу не була достатньою - Стефанчук

Відповідь світу на окупацію Криму та сходу не була достатньою - Стефанчук

Укрінформ
Відповідь світу на окупацію Російською Федерацією українського Криму та сходу не була достатньою, що призвело до повномасштабної агресивної війни.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у рамках форуму «26-02-14: Війна почалась у Криму», передає кореспондент Укрінформу.

«Відповідь світу на окупацію українського Криму та Донбасу не була достатньою…Не була достатньою для втримання кремлівського режиму від наступних, більш агресивних кроків», - зазначив він.

Спікер українського парламенту наголосив, що окупація Криму та спроба його анексії Росією у 2014 році стала плацдармом для подальшого нападу та повномасштабної агресивної війни, але вже на усій території України у 2022 році.

«Сьогодні вже більше країн світу починають розуміти, що Росія не зупиниться на Україні, як не зупинилася на окупації Криму. Тому повторення сьогодні помилок минулого буде коштувати світові непорівнянно більше», - зауважив він.

Читайте також: Після деокупації Криму важливим є створення умов для його реінтеграції - Чубаров

Стефанчук акцентував, що завданням української влади та парламенту є донесення правди про злочини РФ до світу та розбудова коаліції союзників.

Він підкреслив, що з початку повномасштабного вторгнення Сили оборони України вивели з ладу близько 33% бойових кораблів Чорноморського флоту РФ, а українські БПЛА регулярно завдають ударів по російським військовим об’єктам у Криму.

«Окупант більше не почувається у безпеці на українській землі. І це реальні кроки з демілітаризації Криму. Я впевнений, що ця демілітаризація буде продовжуватись до повного знищення окупаційних військ в українському Криму», - резюмував Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 26 лютого відзначають День спротиву російській окупації Криму.

Читайте також: Зеленський: Настане час, коли Україна поверне безпеку в Крим

Десять років тому диверсійні групи РФ почали спроби захопити Крим. 26 лютого 2014 року на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної ради Автономної Республіки Крим вийшли тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей чинити спротив російській окупації та заявили всьому світу про цілісність України.

Наступного дня, о 5-й ранку, до урядових будівель АРК увійшли регулярні військові формування РФ.

Фото: ФБ/ Стефанчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-