Собор Кримської єпархії ПЦУ в Сімферополі передали у власність України

Собор Кримської єпархії ПЦУ в Сімферополі передали у власність України

Укрінформ
Кабінет Міністрів сьогодні, 28 жовтня, підтримав постанову про передачу у державну власність Кафедрального собору Кримської єпархії Православної церкви України у тимчасово окупованому Сімферополі.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Телеграмі.

“Кафедральний собор святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги передано з власності Автономної Республіки Крим у державну власність України. Відповідну постанову сьогодні підтримав уряд”, - ідеться в повідомленні.

Рішення дає можливість захистити порушені права громади Православної церкви України на Кримському півострові. Собор буде переданий у безоплатне користування Кримської єпархії ПЦУ, а після деокупації півострова повернеться у власність церкви.

Урядова постанова була ухвалена на виконання постанови Верховної Ради “Про деякі питання захисту права на свободу світогляду та віросповідання вірян Кримської єпархії Української православної церкви (Православної церкви України) та збереження приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги”.

Вона була ініційована та розроблена Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Мінреінтеграції з 2019 року проводить послідовну політику захисту громад ПЦУ у тимчасово окупованому Сімферополі та відстоює позицію про передачу собору у власність громади після звільнення від росіян півострова.

Читайте також: НБУ вводить в обіг пам’ятну монету «Володимирський собор у м. Київ»

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого Верховна Рада України ухвалила постанову “Про деякі питання захисту права на свободу світогляду та віросповідання вірян Кримської єпархії Української православної церкви (Православної церкви України) та збереження приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги”.

Кримська єпархія ПЦУ єдина з релігійних громад на півострові відмовилась від “перереєстрації” на незаконну вимогу росії, що, у свою чергу, стало однією з причин переслідування вірян, священнослужителів та членів їхніх сімей.

Фото: РАДІО СВОБОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-