За роки окупації в Криму порушили 125 «релігійних» справ

За роки окупації в Криму порушили 125 «релігійних» справ

Укрінформ
З початку тимчасової окупації у 2014 році проти релігійних організацій та вірян у Криму було відкрито 125 адміністративних справ, загальна сума штрафів у яких перевищує 600 тисяч гривень.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

«Загалом на кінець червня Кримська правозахисна група зафіксувала 125 адміністративних проваджень за ст. 5.26 КпАП РФ за нібито незаконну місіонерську діяльність із загальною сумою штрафів 1 613 500 рублів (602,3 тис. грн - ред.)», - ідеться в повідомленні.

Зокрема, 1 червня «мировий суддя» Уллубій Ісаєв оштрафував на 30 тисяч рублів (11 200 грн) Церкву християн віри євангельської «Світло миру» - начебто за незаконну місіонерську діяльність.

8 червня «мировий суддя» Світлана Власова оштрафувала імама мусульманської релігійної громади з Алушти Юсуфа Аширова на 5 тисяч рублів (1870 грн) за проведення намазу без дозволу «Духовного управління мусульман Криму».

Читайте також: Держдеп: Окупанти продовжують релігійні утиски у Криму

Як зазначається, у травні 2021 року ця «суддя» оштрафувала ту ж таки громаду на 30 тисяч рублів за зберігання в мечеті релігійної літератури.

Кримська правозахисна група нагадує, що такі дії окупаційної влади є порушенням як IV Женевської конвенції, так і Європейської конвенції з прав людини, а саме - статті 9, яка стосується свободи думки, совісті та релігії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-