Турецькі бізнесмени проігнорували

Турецькі бізнесмени проігнорували "кримський форум" у Стамбулі

Документ
Укрінформ
Турецькі бізнесмени, які отримали запрошення відвідати "Турецько-кримський економічний форум" у Стамбулі, розпізнали провокацію та відреагували на неї.

Про це свідчить заява Ради зовнішньоекономічних зв’язків Туреччини (DEIK) та коментарі, отримані Укрінформом.

"Подібні ініціативи, що приймаються без відома та схвалення української влади, суперечать резолюціям Організації Об'єднаних Націй, які підтверджують, що анексія Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та м. Севастополя є порушенням міжнародного права", - вказано у зверненні голови DEIK Расіма Бекмезджи.

Рада зовнішньоекономічних зв’язків Туреччини закликала турецьких бізнесменів не брати участь у "кримському форумі" та наголосила, що Турецька Республіка підтримує територіальну цілісність України, не визнає анексію Криму, а проведення такого заходу суперечить державній політиці Туреччини.

"Я отримав запрошення, але відмовив, оскільки моя позиція така: Крим — це Україна. А тих, хто влаштовує подібні форуми, вважаю, потрібно покарати. Тим більше, що Туреччина підтримує Україну, її суверенітет та територіальну цілісність, не визнає й засуджує окупацію Криму", - сказав у коментарі агентству турецький бізнесмен, власник компанії RAYTEL Ісмаїл Хаджиоглу.

На своїй сторінці у Facebook він розмістив фото анонсу форуму із написом "Крим – це Україна" турецькою та українською мовами.

За його словами, у турецьких бізнес-колах воліють не реагувати на подібні провокації.

Читайте також: Росія готує провокаційний "кримський форум" у Стамбулі — Сибіга

Як повідомлялося, "Турецько-кримський економічний форум" мав відбутися в одному з готелів мережі "Хілтон" у Стамбулі 1 жовтня. На намір проведення цього форуму відреагувало Посольство України в Туреччини та Генконсульство України в Стамбулі, направивши відповідні звернення до МЗС Туреччини, місцевої влади, у промислові, комерційні спілки, до керівництва готелю, де мав відбуватися "кримський форум", із роз’ясненням ситуації та закликом не брати участі у ньому і не сприяти його організації. Посол України в Туреччині Андрій Сибіга назвав захід провокацією та спробою російського окупанта легітимізувати окупацію Криму. Попри зусилля українських дипломатів та чітку позицію турецької сторони, відмову готелю у проведенні заходу на своїй території, "кримський форум" було проведено в іншому готелі Стамбула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-