США закликають Росію надати доступ місії ОБСЄ в окупований Крим

США закликають Росію надати доступ місії ОБСЄ в окупований Крим

Укрінформ
Представник США при ОБСЄ Джеймс Гілмор закликав Росію "відкрити доступ" в анексований Крим для моніторингової місії ОБСЄ.
Про це він заявив на щорічній нараді у Варшаві з розгляду виконання зобов'язань у сфері людського виміру після виступу проросійських представників, повідомляє пресслужба представництва США в ОБСЄ в Twitter.

"Іронічно, як проокупаційні представники на нараді з розгляду виконання зобов'язань у сфері людського виміру 2019 заперечують порушення (прав людини - ред.) і просять нас відвідати Крим. Росія, чому б тобі не відкрити двері моніторингової місії ОБСЄ і не дозволити всьому світу побачити правду про вашу жорстоку окупацію", - наголосив він.

Крім того, америrанська делегація відповіла на заяви, спрямовані проти захисників прав кримських татар, що прозвучали на нараді ОБСЄ у Варшаві.

"Мирний опір брутальній окупації Росії є натхненням для всіх, хто любить свободу. Крим – це Україна", - йдеться в заяві американської делегації у Facebook.

Зокрема, делегація засудила те, що на засіданні з людського виміру ОБСЄ проросійських представники називають "терористами та екстремістами" мирних захисників дотримання прав людини щодо кримських татар.

Читайте також: На нараді ОБСЄ розповіли про 300 фактів тиску на ЗМІ в окупованому Криму

Як повідомлялося, у Варшаві триває до 27 вересня щорічна нарада ОБСЄ з виконання зобов'язань держав-учасниць у сфері дотримання прав і свобод людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-