Євросоюз знову закликає РФ звільнити Сенцова та інших політв'язнів

Євросоюз знову закликає РФ звільнити Сенцова та інших політв'язнів

Заява
Укрінформ
Євросоюз укотре закликає Росію негайно звільнити кінорежисера Олега Сенцова та всіх інших українських політв’язнів, а до цього - забезпечити доступ до них представників української влади.

Про це йдеться у заяві делегації Європейського Союзу, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вкотре закликаємо Росію звільнити Олега Сенцова. А до звільнення пана Сенцова та інших політичних в’язнів ми очікуємо, що Росія дозволить доступ до них з боку представників української влади, включаючи українського омбудсмена", - йдеться у документі.

В ЄС нагадали, що 10 травня минула п’ята річниця арешту Олега Сенцова, який відбуває 20-річний термін ув’язнення в РФ "за обвинуваченням у тероризмі після висловлення мирного протесту проти незаконної анексії Криму". "Він (Сенцов - ред.) утримувався під вартою та був засуджений під час судового процесу, який не відповідав міжнародним стандартам. Ніхто не має бути ув'язненим за свої політичні переконання. Його ув’язнення є невиправданим", - наголошується у заяві.

Читайте також: Сущенко, Сенцов, Балух... Україна в ОБСЄ знову закликала РФ звільнити політв’язнів

Крім того, в Євросоюзі висловили серйозне занепокоєння ситуацією з правами людини на окупованому Росією Кримському півострові.

"В Криму та в Російській Федерації незаконно утримуються понад 70 інших громадян України. ЄС очікує, що на незаконно анексованому Кримському півострові будуть дотримуватися міжнародні стандарти прав людини і будуть звільнені усі незаконно утримувані громадяни України на півострові та в Росії, у тому числі Володимир Балух, Емір-Усеїн Куку, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Едем Бекіров, затримані у березні кримські татари та багато інших", - зазначається у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-