У парламенті Канаді обіцяють не визнавати анексію Криму

У парламенті Канаді обіцяють не визнавати анексію Криму

Укрінформ
Канадська опозиція обіцяє Україні усіляку підтримку в боротьбі за відновлення територіальної цілісності.

Про це заявив депутат від опозиційної Консервативної партії Канади Ларі Магуір під час виступу у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми завжди підтримуватимемо народ України у його боротьбі за суверенітет й териториторіальну цілісність, а також ніколи не визнаємо незаконну анексію Криму та окупацію Донбасу”, - сказав Магуір.

Читайте також: Канадська опозиція хоче закрити Huawei доступ до 5G

Він також привітав представників української громади Канади й інших країн із Всесвітнім днем вишиванки.

“Щороку відзначаючи цей день, ми визнаємо важливість української вишивки як символу єдності. Сьогодні й протягом наступних тижнів канадці українського походження носитимуть свої вишиванки, аби нагадувати один одному про колишню боротьбу за створення незалежної держави, яку Канада визнала однією із перших”, - зазначив депутат.

Магуір додав, що вишиванка “об’єднує усіх українців як вдома, так і закордоном й служить важливим нагадування про виклики, перед якими постає сучасна Україна”. “Від імені Консервативної партії Канади, я дякую усім членам української громади Канади за організацію та участь у багатьох заходах, приурочених до цього особливого дня. Щасливого Дня вишиванки!”, - наголосив він.

Читайте також: Канада у 2019 році відмовила у візах 23% українців - посол Ващук

Під час виступу депутат був вбраний у вишиванку.

Нагадаємо: Всесвітній день вишиванки – це міжнародне свято, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-