"Суд" у Москві продовжив арешт українським морякам

Оновлено
Укрінформ
Лефортовський суд у Москві продовжив арешт військовополоненим українським морякам.

Оголошення вироку наживо транслює телеканал "Прямий".

"Щодо Цибізова Сергія Анатолійовича - на три місяці нуль діб, а загалом на сім місяців та 29 діб, тобто до 24 липня 2019 року", - зачитали рішення в залі суду.

Ідентичні рішення прийняті також щодо Романа Мокряка, Андрія Оприска та Євгена Семидоцького.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня у Лефортовському районному суді Москви проходять засідання щодо продовження строків тримання під вартою 24 військовополонених українських моряків.

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за обвинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз вони утримуються в СІЗО у Москві.

Читайте також: Денісова й рідні полонених моряків приїхали до Лефортовського суду

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-