Електоральні уподобання одеситів на початку виборчої кампанії

Електоральні уподобання одеситів на початку виборчої кампанії

Укрінформ
22 вересня 15:00    відбулася прес-конференція: "Електоральні уподобання одеситів на початку виборчої кампанії". (Зала 2)
Організатор: Компанія «Актив-груп».
У заході взяли участь: Андрій Єременко  - засновник компанії «Актив груп», Олександр Позній - директор компанії «Актив-груп».
Підсумкові матеріали:

Симпатики Ківалова та Опозиційного блоку в Одесі проявляють виборчу активність 

В Одесі виборчу активність проявляють прихильники старої влади, але все ще може змінитися.

Про це на прес-конференції в Укрінформі під час презентації результатів соціологічного дослідження "Електоральні уподобання одеситів" повідомив директор дослідницької компанії "Актив-груп" Олександр Позній.

"Згідно з результатами дослідження перше та друге місця ділять між собою, з урахуванням похибки, всім відомі Сергій Ківалов з результатом 24,1% та Геннадій Труханов з результатом 22,7%", - сказав директор "Актив-Груп".

Позній наголосив, що цей результат серед тих опитаних, хто остаточно визначився  та прийде на виборчі дільниці.

"Якщо підрахувати відсоток з урахуванням тих, хто не прийде на вибори, то цей результат буде 18,3% і 17,2% серед усіх опитаних", - сказав соціолог.

Третє місце, за даними дослідження, займає колишній мер Одеси Едуард Гурвіц з результатом 16,1% серед тих виборців, хто визначився (відповідно 12,2% серед усіх опитаних).

Інші кандидати, за словами Познія, не набрали і 5% голосів. При тому, що серед опитаних 18% не визначилися зі своїм вибором, а 6,2% мають намір зіпсувати бюлетень.

"Насправді вибір не зроблено, коли у кандидата-лідера (на посаду міського голови Одеси. - Ред.) рейтинг такий же, як і кількість тих, хто не визначився, а лідерів не один, а два", - прокоментував результати засновник компанії "Актив-Групп" Андрій Єременко.

За його словами, Ківалов та чинний голова Одеси Труханов працюють у схожому електоральному полі та розтягують голоси виборців між собою.

"Це свідчить про те, що важливий кожен голос. Все залежатиме від того, скільки людей прийде на виборчі дільниці. Якщо явка на вибори буде висока, то й результат буде інший, те ж саме стосується партій", - наголосив Єременко. 

Серед політичних сил, що перетнули 5-відсотковий бар'єр - Опозиційний блок (20,8% від тих, хто визначився), Українська морська партія Ківалова (14,3% від тих, хто визначився), Самопоміч (11,8%), Солідарність - Блок Петра Порошенка  (9,3% від тих, хто визначився). 

Результат Солідарності-БПП соціологи називають не остаточним.

"На той момент ще тривав процес об'єднання з УДАРОМ (дослідження проводилося з 1 по 18 вересня), тому можливі деякі неточності серед того, як відповідали респонденти",- наголосив Позній.

Місцева партія "Довіряй справам" набрала б 8,1%. Майже однакову кількість голосів отримали б Радикальна партія Ляшка та об'єднання "Батьківщина": 6,3% та 6,2% відповідно.

На межі проходження опинилися три політичні партії: "Сильна Україна" (4,6%), "Свобода" (4%), УКРОП (3,5%). Не визначилися зі своїм вибором щодо політичних партій 24,6% від усіх опитаних.

Соціолог наголосив, що на сьогодні в передвиборчих перегонах використовуються ті ж схеми, що і в минулі роки, але остаточний результат насправді залежатиме від кількості виборців, які прийдуть на дільниці. 

"Свого часу, коли Партія регіонів працювала з виборцями, у них практично всюди були списки своїх прихильників, мотиваційні сітки. Ці речі нікуди не поділися. Якщо буде низька явка, то прихильники (лідерів опитування. - Ред.) забезпечать перемогу. Але за умов високої явки їх буде 10%, і вперед може вийти хто завгодно", - вважає Єременко.

Серед опитаних на виборчі дільниці точно прийде 57,4%. 20,5% взагалі не збираються брати участь у виборах. 22,1% сумніваються.

Дослідження проводилося з 1 по 18 вересня. Опитано 1600 респондентів віком від 18 років. Похибка не перевищує 2,45%.

Відео з прес-конференції:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-