Круглий стіл:

Круглий стіл: "Півтора роки після початку Євромайдану: динаміка ставлення українців і росіян одне до одного"

Укрінформ
21 травня 12.30    відбувся круглий стіл: "Півтора роки після початку Євромайдану: динаміка ставлення українців і росіян одне до одного" (Зала 2)
 
Після захоплення Криму число симпатиків Росії в Україні зменшилося вдвічі - дослідження
 
Ставлення українців до росіян за півтора року після початку Євромайдану погіршилося майже вдвічі у жителів усіх регіонів України.
Такі дані дослідження оприлюднив під час "круглого столу" в Укрінформі у четвер генеральний директор Київського Міжнародного Інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто, повідомляє кореспондент агентства.
"За півтора року з вересня 2013 року, тобто перед Майданом,  до лютого 2015-го,  ми бачимо, що позитивне ставлення українців до Росії впало дуже істотно  - з 88 до 34%. Найбільше зменшення відбулось у західному регіоні, де 75% ставилося позитивно, а зараз лише 15%, дуже істотне воно в  центрі, але й на  на Сході  позитивне ставлення до росіян впало з 96  до 55 відсотків", - сказав Паніотто.
Він зазначив, що дослідження  ставлення росіян та українців проводяться КМІС та російською соціологічною компанією "Левада-центр"  з 2008 року. Воно засвідчило, що за весь час спостережень українці краще ставляться до Росії, навіть зараз, ніж росіяни до України, і ніякі дії Росії на це майже не впливали. Однак після захоплення Криму відбувся обвал, який вдвічі зменшив число симпатиків Росії в Україні.
 
Відео з прес-конференції:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-