Прес-конференція:

Прес-конференція: "IX Всеукраїнський фестиваль науки"

Укрінформ
14 травня 13.00    відбулася прес-конференція: "IX Всеукраїнський фестиваль науки". (Зала 1)
 
Фестиваль науки відкриє нові можливості для молодих науковців
 
В Україні 19 травня відкриється IX Фестиваль науки, на якому молоді вчені представлять свої розробки, а всі бажаючі зможуть долучитися до сучасних знань. В різних містах буде проведено понад 1000 заходів, присвячених популяризації фундаментальної науки. 
Про це розказав на прес-конференції в Укрінформі академік НАНУ Антон Наумовець.
"Ми повинні розповідати про наші досягнення на тлі досягнень світової науки, тому що зараз суспільство бачить наскільки швидко відбувається технічний прогрес у світі. І це все результати науки, перш за все, - фундаментальної науки", - наголосив Наумовець. 
За його словами, вчені НАНУ представлять понад 100 науково-технічних розробок, які презентують роботу української Академії наук. В тому числі й такі, які можуть зацікавити і підприємців.
На фестивалі українські науковці в цікавій та доступній формі прочитають лекції з фізики, хімії, астрономії, математики, а також сучасних зелених технологій. А в інтерактивних лабораторіях всі бажаючі зможуть долучитися до проведення наукових експериментів. 
«Ми повинні бути відкритими до дітей, до дорослих і показати, що в Україні є наука в багатьох сферах - європейського рівня, і вона надзвичайно цікава та захоплююча», - сказав голова Ради молодих учених України Олександр Скороход.
Фестиваль пройде за участі Міністерства освіти і науки, Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації, галузевих академій наук України при підтримці Посольства Франції в Україні і Фонду «Відкрита політика». 
 
Відео з прес-конференції:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-