Про Державний бюджет України на 2017 рік

Про Державний бюджет України на 2017 рік

Укрінформ
19 жовтня о 12.00 відбувся брифінг щодо результатів громадського обговорення відповідно до компетенції МВС проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік». (Зала 1)

Учасники: Володимир Мартиненко, голова Громадської ради при МВС України; Сергій Шульженко, представник Європейської поліцейської асоціації в Україні; Григорій Кобальченко, заступник голови Громадської ради при МВС України; Олександр Скринський, секретар Громадської ради при МВС України.

Підсумкові матеріали:

Дефіцит бюджету на потреби МВС у 2017 році складає близько 20 млрд гривень - голова Громадської ради при МВС

Голова Громадської ради при МВС України Володимир Мартиненко заявив, що дефіцит бюджету на потреби Міністерства внутрішніх справ України на 2017 рік складає близько 20 мільярдів гривень.

Про це він повідомив у середу на брифінгу в Укрінформі за результатами громадського обговорення відповідно до компетенції МВС проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

«Ті потреби, які є обрізаними, мінімальними, для того, щоб відомство працювало є близько 60 мільярдів гривень. Те, що пропонує міністерство фінансів, це трошки більше 41 мільярда гривень. Тобто мова йде відносно того, що дефіцит бюджету на роботу правоохоронної системи в Україні складає близько 20 мільярдів гривень», - сказав він.

Мартиненко детально зупинився на фінансуванні підрозділів, які діють в структурі МВС. Зокрема, він повідомив, що відповідно до проекту бюджету на 2017 рік Національна поліція забезпечується лише на 58,8 % від потреби, що складає майже 11 мільярдів гривень. Національна гвардія забезпечується на 83,5%, недостача фінансування складає близько 1,7 млрд гривень. Прикордонна служба забезпечується на 71,3% - недофінансування 2,8 млрд гривень. Державна служба з надзвичайних ситуацій фінансується майже на 69% - недофінансування 2,5 млрд гривень. Міграційна служба фінансується менше ніж на 60% - недофінансування понад 600 млн гривень.

«Іде мова про те, що якщо не підніметься заробітна плата, то на сьогоднішній день є загроза того, що звільняться дуже багато з тих працівників, які насправді зараз по чесному працюють в системі», - наголосив він і додав, що ні про який розвиток при такому рівні фінансування навіть не може йти мова.

Мартиненко підкреслив, що в проекті бюджету на 2017 рік на паливо-мастильні матеріали для потреб МВС Мінфін передбачив 300 млн гривень, тоді як правоохоронці просили 1,2 млрд гривень.

«Якщо порахувати на кількість автомобілів, які є в системі МВС, то це 1,2 літра палива на добу. Далеко можна доїхати з 1,2 літра в баці? А нам треба, щоб обов'язково приїжджала пожежна служба, поліція, швидка. Їх необхідно належним чином забезпечувати, бо це ті мінімальні функції, які має виконувати держава для забезпечення життєдіяльності країни», - переконаний він.

При цьому голова Громадської ради при МВС наголосив, що в порівнянні з бюджетом на 2016 рік видатки на 2017 рік скорочуються.

«Вони скорочуються незначно, але вони скорочуються. При тому комунальні платежі, рівень соціального забезпечення, ціни виростають на 25%. Тобто це ми говоримо відносно того, коли ми ще нікому не піднімали заробітні плати», - сказав він і додав, що в проекті бюджету на наступний рік не враховано видатки на забезпечення збільшених заробітних плат слідчим і оперативникам, які уряд підняв з 1 жовтня за рахунок додаткових коштів.

«Якщо проаналізувати весь бюджет, то назвати його чесним бюджетом, мабуть, просто не повертається язик. Я би просто цей бюджет назвав бюджетом знущання над правоохоронною системою і, як наслідок, на всією Україною. Бо далі, те що почне відбуватися в Україні, якщо правоохоронна система розпадеться злочинність нас захлисне», - переконаний Мартиненко.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-