Про обстріли прикордонних позицій в зоні АТО

Про обстріли прикордонних позицій в зоні АТО

Укрінформ
4 серпня о 13.00 відбувся брифінг на тему: "Про обстріли прикордонних позицій в зоні АТО та антикорупційні заходи у Держприкордонслужбі". (Зала 1)

Організатор: Державна прикордонна служба України.

Інформував - помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

Підсумкові матеріали:

У Держприкордонслужбі сподіваються, що з понеділка таких черг на кордоні з Польщею не буде

Ситуація  у пунктах пропуску на кордоні з Польщею, де внаслідок відновлення польською стороною малого прикодонного руху утворилися черги з авто, стабілізується до понеділка.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у четвер заявив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"Відновлення малого прикодонного руху прогнозовано призвело до суттєвого збільшення навантаження на пункти пропуску на українсько-польскому кордоні. Ми сподіваємося, що ажіотаж, пов'язаний з його відновленням, упродовж цих вихідних дещо вляжеться, з понеділка ситуація стабілізується, і пункти пропуску запрацюють у більш звичному режимі", - сказав Слободян.

Він зазначив, що значну частину автомобілістів на кордоні становлять учасники малого прикордонного руху та громадяни України, які користуються автомобілями іноземної реєстрації і змушені кожних п'ять днів перетинати кордон для її поновлення.

За словами Слободяна, Держприкордонслужба забезпечила функціонування 100 відсотків робочих місць у пунктах пропуску і для зменшення черг практикує спільний прикордонний контроль з колегами з суміжних країн, але основною проблемою залишається невідповідність пропускних можливостей інфраструктури кордону реальній ситуації. Зокрема, він повідомив для порівняння, що у 1991 році державний кордон України за рік перетинало близько 14,5 млн осіб, а торік ця кількість сягнула  252 млн осіб.

"Звичайно, дуже багато людей їдуть саме на територію Європи, а пропускні можливості якими були у 1991 році, такими й залишилися. Розбудовою пунктів пропуску потрібно займатися, але це питання державної ваги, ми зі свого боку його піднімали і сподіваємося, що воно зрушить з місця", - зазначив помічник голови Держприкордонслужби.

Він порадив громадянам, які їдуть до Польщі, стежити за інформацією на сайті ДПСУ і обирати для руху найбільш вільні напрямки.

За два місяці прикордонники заявили начальству про 262 спроби дати їм хабар - Слободян

За два місяці після збільшення грошового забезпечення особового складу у Держприкордонслужбі зафіксували 262 повідомлення прикордонників про спроби дати їм хабар.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у четвер заявив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"Після підвищення грошового утримання, тобто фактично з кінця травня, кількість відмов прикордонників від хабарів на даний момент становить 262 випадки. Наявність фактів фіксації спроб дачі хабар є новим досвідом не тільки для Державної прикордонної служби, а й, мені здається, для всіх правоохоронних органів загалом. І ця кількість збільшується", - сказав Слободян.

Він уточнив, що найбільшу на даний момент зафіксовану суму - 3 тис. англійських фунтів - пропонували прикордоннику в аеропорту "Бориспіль" за спробу перетнути кордон за підробним паспортом.

Слободян також поінформував, що з початку року прикордонники провели понад 1700 внутрішніх перевірок порядку організації служби, за результатами яких 193 повідомлення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, при цьому 154 з них - з ознаками корупції.

"До адміністративної відповідальності притягнуто 373 військовослужбовці, за негативними статтями з лав Держприкордонслужби звільнено 60 військовослужбовців", - повідомив він.

Як повідомлялося, Держприкордонслужба України два місяці тому отримала фінансування для збільшення грошового утримання для особового складу. Відтепер контрактники отримують щонайменше 7 тис. грн, молодші офіцери - близько 9,5 тис. грн.

Прикордонники разом з Нацполіцією та СБУ шукають тунель через кордон на Закарпатті

Прикордонники разом з Національною поліцією та Службою безпеки України перевіряють інформацію про можливе існування тунелю через кордон на території Ужгородського району Закарпатської області.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у четвер заявив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"3 серпня прикордонники спільно з Національною поліцією у Закарпатті отримали інформацію про можливе існування тунелю через кордон на території Ужгородського району. Учора там працювали прикордонники, Нацполіція та СБУ. Поки що інформація не підтвердилася, однак обстеження місцевості продовжується", - сказав Слободян.

Він додав, що для пошуку прикордонники використовують потужний георадар, який дозволяє виявляти приховані комунікації на значній глибині.

Слободян нагадав, що у січні минулого року перевірялася інформація про ймовірне існування підземного тунелю через кордон на території Мостиського району Львівської області, яка не підтвердилася.

Він також поінформував, що у 2016 році на державному кордоні виявлено чотири трубопроводи: один, який використовувався для перекачки спирту, виявило Південне регіональне управління, і ще три, якими перекачували пально-мастильні матеріали, - Східне регіональне управління.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-