Національна Рада Реформ: друге засідання

Національна Рада Реформ: друге засідання

Укрінформ
26 травня о 10.30 відбувся прес-брифінг на тему: "Національна Рада Реформ: друге засідання".  (Зала 1)

Учасник брифінгу: Дмитро Шимків - секретар Національної ради реформ, заступник Глави Адміністрації Президента України.

Розглядалися питання:

-Презентація деяких напрямків Плану пріоритетних дій по реформах на 2016 рік.

-Перспективи розвитку сектору IT в Україні.

-Національна модель управління реформами.

Підсумкові матеріали:

Наступне засідання Нацради реформ відбудеться 6 червня - Шимків

На наступному засіданні Національної ради реформ, яке відбудеться 6 червня, розглядатиметься питання енергоефективності.

Про це заявив секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків під час брифінгу в Укрінформі за результатами засідання Нацради реформ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступне засідання Національної ради реформ заплановано на 6 червня. Президент погодився із пропозицією Геннадія Зубка, аби обов'язково наступне засідання стосувалося питання енергоефективності", - сказав Шимків.

При цьому, за словами Шимківа, на вчорашньому засіданні Нацради реформ не встигли розглянути питання проблематики ІТ-галузі, а також потрапляння в Україну гуманітарної допомоги.

"Питання гуманітарної допомоги - це ініціатива Комітету Верховної Ради. У нас є законопроект, який дозволяє унеможливити неправомірне використання гуманітарної допомоги, бо майже 60% гуманітарної допомоги - це одяг. У той же час, у нас є ситуація, коли не можна завезти ліки, коли обладнання обкладається ПДВ. Тому в сьогоднішніх умовах - це досить важливе питання. Ми сподіваємося, що на наступних засіданнях ми ці два питання також розглянемо", - наголосив заступник глави АП.

Шимків: У 2016 році в списку на приватизацію - 345 держпідприємств

Цього року Кабінет міністрів планує виставити на приватизацію 345 державних компаній.

Про це на прес-конференції в Укрінформі за результатами 19-го засідання Національної ради реформ заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

«У списку приватизації на 2016 рік - 345 державних компаній», - розповів він про окремі положення Плану пріоритетних кроків Уряду на 2016 рік, який обговорювався на засіданні Нацради.

Крім того, за його словами, Кабінет міністрів планує ліквідувати «не менш, як 50 бар'єрів для бізнесу», створити єдине вікно взаємодії з бізнесом й спрямувати зусилля на виконання дорожньої карти Doing Business.

Також Шимків зазначив, що за допомогою програми державних закупівель Prozorro Кабмін прагне зекономити до 20 % загальної суми закупівель «з метою досягнути 50 млрд гривень на рік на майбутнє».

Уряд планує відремонтувати 1,7 тис. км доріг - Шимків

Одним із пріоритетних завдань уряду є ремонт 1,7 тис. км автомобільних доріг, оскільки 97 % дорожнього покриття в країні не відповідає потребам економіки.

Про це на прес-конференції в Укрінформі за результатами 19-го засідання Національної ради реформ заявив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

«Сучасний стан дорожньої мережі на 97 % не відповідає потребам економіки і потребує капітального поточного ремонту. Відповідно один з пріоритетів - це питання розбудови інфраструктури автомобільного сполучення, будівництво, реконструкція та ремонт 1,7 тис. км автомобільних доріг», - розповів він про окремі положення Плану пріоритетних кроків уряду на 2016 рік, який обговорювався на засіданні Нацради.

Крім того, за його словами, планується також збільшити кількість вагових комплексів з 34 до 105 одиниць.

Шимкив: В 2016 году в списке на приватизацию - 345 госпредприятий

В этом году Кабинет министров планирует выставить на приватизацию 345 государственных компаний.

Об этом на пресс-конференции в Укринформе по результатам 19-го заседания Национального совета реформ заместитель главы Администрации Президента Дмитрий Шимкив.

«В списке приватизации на 2016 год - 345 государственных компаний», - рассказал он об отдельных положениях Плана приоритетных шагов правительства на 2016 год, который обсуждался на заседании Нацсовета.

Кроме того, по его словам, Кабинет министров планирует ликвидировать "не менее 50 барьеров для бизнеса", создать единое окно взаимодействия с бизнесом и направить усилия на выполнение дорожной карты Doing Business.

Также Шимкив отметил, что с помощью государственных закупок Prozorro Кабмин стремится сэкономить до 20% общей суммы закупок «с целью достичь 50 млрд гривень в год на будущее».

Цьогоріч уряд очікує зростання надходжень до місцевих бюджетів до 110 млрд гривень - Шимків

Кабінет міністрів очікує протягом 2016 року зростання надходжень до місцевих бюджетів до 110 млрд гривень.

Про це на прес-конференції в Укрінформі за результатами 19-го засідання Національної ради реформ заявив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

«Щодо децентралізації... Це - зростання надходжень до місцевих бюджетів до 110 млрд гривень у 2016 році», - розповів він про окремі положення Плану пріоритетних кроків уряду на 2016 рік, який обговорювався на засіданні Нацради.

Крім того, за його словами, Кабмін також планує, що об'єднаються ще понад 10 % від загальної кількості місцевих рад базового рівня та буде створено до 200 нових об'єднаних територіальних громад.

В Україні планують створити Нацраду з питань науки - АП

Кабінет міністрів цього року планує створити Національну раду з питань розвитку науки і технологій, запровадити 15 стандартів професійної освіти з конкретних професій та визначити 3 найдефіцитніші професії.

Про це на прес-конференції в Укрінформі за результатами 19-го засідання Національної ради реформ заявив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

«У сфері освіти - це збільшення охоплення дітей дошкільною освітою, також затвердження нової редакції санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів (що вже відбулося, і ми знаємо, що це сприйнято досить позитивно), впровадження 15 державних стандартів професійної освіти з конкретних професій, визначити 3 найдефіцитніші професії й розробити сучасні програми підготовки і створити Національну раду з питань розвитку науки і технологій», - розповів він про окремі положення Плану пріоритетних кроків уряду на 2016 рік, який обговорювався на засіданні Нацради.

За словами Шимківа, діяльність Національної ради з питань розвитку науки спрямовуватиметься на підтримку наукового інноваційного потенціалу України.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-