Актуально з кордонів

Актуально з кордонів

Укрінформ
21 січня о 12.00 відбувся брифінг: "Актуально з кордонів" за участю помічника голови Державної прикордонної служби України - прес-секретаря Олега Слободяна. (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

На заході йшлося  про ситуацію на державному кордоні України та актуальні питання діяльності Державної прикордонної служби України.

Підсумкові матеріали:

На українсько-польському кордоні автомобільних черг вже немає - Держприкордонслужба

На українсько-польському кордоні на даний момент серйозних ускладнень немає.

Про це сказав на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

"Дійсно у період новорічних свят спостерігалось значне скупчення транспорту на кордоні. На даний момент серйозних ускладнень немає", - сказав він.

Слободян зауважив, що наразі у пункті пропуску Рава-Руська проводиться експеримент по протидії чергам. Прикордонники проводять його спільно з Національною поліцією, Митною службою і з ініціативи керівництва області. Слободян пояснив, що у зазначеному пункті пропуску розмежовуються смуги перетину кордону - для іноземців та українців. Це робиться для того, щоб полегшити оформлення і не створювати додаткових ускладнень для тих, хто має підстави проїхати швидше, в першу чергу це стосується іноземців, сказав прес-секретар.

Водночас він уточнив, що невелика черга спостерігається у пункті пропуску Устилуг Львівської області. На 9 годину ранку там стояло 60 вантажівок на виїзд з України і 80 на в'їзд, на інших пунктах пропуску черг немає.

Прикордонники в лютому отримають американську станцію спостереження за морською ділянкою кордону

У лютому Державна прикордонна служба отримає американську станцію спостереження, яка буде встановлена на узбережжі Азовського моря.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

«Вже протягом наступних кількох тижнів Держприкордонслужба отримає від американської корпорації «Аерос» першу станцію спостереження, яка буде встановлена на узбережжі Азовського моря», - сказав Слободян.

За його словами, дане обладнання було розроблено з урахуванням особливості ділянки, на якій воно буде використовуватися. Станція дозволяє одночасно контролювати повітря, воду і землю, утримувати до 200 об'єктів і розпізнавати їх на відстані до 70 км.

Слободян повідомив, що меморандум про співпрацю з американською корпорацією «Аерос» був підписаний 16 січня в Києві головою Державної прикордонної служби Віктором Назаренком та генеральним директором корпорації Ігорем Пастернаком.

Слободян зазначив, що сторони домовилися працювати разом над розбудовою систем оптико-електронного спостереження не лише морської, а й сухопутної ділянки кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-