Актуально з кордонів

Актуально з кордонів

Укрінформ
15 жовтня о 14.00 відбувся брифінг: "Актуально з кордонів" за участю помічника голови Державної прикордонної служби України - прес-секретаря Олега Слободяна. (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

На заході йшлося про ситуацію на державному кордоні України та актуальні питання діяльності Державної прикордонної служби України.

Підсумкові матеріали:

Держприкордонслужба попереджає російських фанатів клубу «Челсі» про додатковий контроль на кордоні з Україною

Держприкордонслужба попереджає російських фанатів, які мають намір приїхати на матч 20 жовтня між «Динамо» Київ та «Челсі», про ретельний контроль на кордоні.

Таку інформацію озвучив у четвер на прес-конференції в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби України - прес-секретар Олег Слободян.

«За інформацією Держприкордонслужби, приїхати до України вболівати за англійський клуб «Челсі» мають намір кілька сотень фанатів із Росії. У зв'язку з цим Держприкордонслужба наголошує, що, виходячи з аналізу ризиків, усі вони будуть проходити прикордонний контроль ІІ лінії з метою виявлення екстремістсько-налаштованих осіб, а також тих, хто може становити загрозу безпеці громадян України», - сказав він.

Слободян уточнив, відповідаючи на запитання журналістів, що І лінія - це перевірка паспорту, ІІ лінія контролю передбачає додаткову співбесіду, в ході якої уточнюється мета візиту, особливості візиту, перевіряється додаткова інформація щодо особи по базах даних про можливу причетність до протиправної діяльності тощо.

Слободян ще раз наголосив, що всі громадяни Росії, які будуть їхати на цей матч, будуть піддані контролю ІІ лінії і мета їх поїздки буде детально перевірятись і уточнюватись.

Нагадаємо, що наступного тижня, 20 жовтня, на Національному спорткомплексі «Олімпійський» відбудеться матч групового етапу Ліги чемпіонів між командами «Динамо»Київ та «Челсі».

Черговий  "гумконвой" з РФ знову прийшов напівпорожнім - Держприкордонслужба

Чергова колона з російською "гуманітарною допомогою" для Донбасу знову прийшла напівпорожньою.

Про це повідомив на прес-конференції в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби України - прес-секретар Олег Слободян.

"Усі вантажівки, вже традиційно, були напівпорожні, що свідчить про декларативність такої допомоги", - сказав він.

Особливістю 41-го "гумконвою" є невідповідність зазначеному у ноті МЗС РФ характеру вантажу та перевезення вантажу не гуманітарного характеру - автозапчастини для транспорту підвищеної прохідності,  які перевозились у одній із вантажівок. Загалом в Україну прийшло дві колони у складі 101 автомобіля.

Держприкордонслужба заявляє про збільшення фактів протиправних дій відносно прикордонників

У Державній прикордонній службі заявляють про значне збільшення фактів протиправних дій відносно військовослужбовців Державної прикордонної служби України.  

Таку інформацію озвучив сьогодні на прес-конференції в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби України - прес-секретар Олег Слободян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На протязі 9 місяців 2015 року в органах охорони державного кордону офіційно зафіксовано 18 фактів протиправних дій відносно військовослужбовців Державної прикордонної служби. Це пов'язано з кардинальними та рішучими діями нашого персоналу. Через це кількість погроз у бік прикордонників від місцевих мешканців та учасників злочинних схем значно збільшилась”, - сказав Слободян.

Він повідомив, що лише минулого тижня було зафіксовано та задокументовано два випадки погроз. Зокрема, керівнику одного з підрозділів Херсонського загону за перешкоджання незаконному видобутку піску погрожували двоє місцевих мешканців. А на ділянці Луцького прикордонного загону одному із офіцерів штабу зловмисники спалили особистий автомобіль.

Загалом за дев'ять місяців по Західному регіональному управлінню було зафіксовано 9 випадків протиправних дій відносно прикордонників.

По Північному - 6 випадків; по Азово-Чорноморському - 2 випадки; по Південному регіональному управлінню один випадок.

За трьома випадками нападу на військовослужбовців Держприкордонслужби проводяться заходи досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-