Актуально з кордонів

Актуально з кордонів

Укрінформ
08 жовтня о 13.00 відбувся брифінг: "Актуально з кордонів" за участю помічника голови Державної прикордонної служби України - прес-секретаря Олега Слободяна. (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

На заході йшлося про ситуацію на державному кордоні України та актуальні питання діяльності Державної прикордонної служби України.

Підсумкові матеріали:

Збільшення потоків біженців із Сирії в Україну не спостерігається - Держприкордонслужба  

Збільшення кількості біженців із Сирії в Україну наразі не спостерігається.

Про це сказав на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби України - прес-секретар  Олег Слободян.

"Збільшення біженців із Сирії, які б намагалися потрапити до України, а потім до ЄС, ми на сьогодні не спостерігаємо. Водночас ми відслідковуємо тенденції, що відбуваються у суміжних країнах для того, щоб у разі необхідності вплинути на ситуацію і максимально перекрити кордони", - сказав він.

Слободян зауважив, що  впродовж останнього місяця певне збільшення кількості  незаконних мігрантів у цілому є. Однак, це не громадяни Сирії, це громадяни Афганістану. Пакистану та інших країн Азії.

В цілому впродовж дев'яти місяців на  кордоні затримано в 1.3 раза більше незаконних мігрантів, ніж за аналогічний період минулого року, сказав він.

Держприкордонслужба спростовує чутки про об'їзні дороги до Криму

Жодна вантажівка з часу блокади не перетнула адмінмежу у бік Криму.

Про це  на брифінгу в Укрінформі повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України, прес-секретар Олег Слободян.

"Інформація, яка з'являється у ЗМІ, що нібито через об'їзні дороги вантажі потрапляють до окупованого Криму, ми перевіряємо, і на цей час жодна з цих інформацій не підтвердилась. Стосовно об'їзних шляхів, то їх просто не існує", - сказав Слободян.

Він також зауважив, що проблематичними є  корупційні зв'язки у цьому питанні. "На даний момент система блокпостів, і система відеоспостереження, і система контролю за діяльністю у тому числі  правоохоронних органів настільки багаторівнева, що практично виключається можливість безконтрольного проїзду вантажів на окуповану територію".

 Слободян також повідомив, що була перевірена інформація про можливе перевезення вантажів морем: "Ми перевірили цю інформацію і жодного підтвердження вона не знайшла, тому що в бік окупованого Криму взагалі ніякі судна не слідують".

Загалом ситуація на даний момент спокійна. Зафіксовано зменшення удвічі пасажиротранспортного потоку на адмінмежі  як в один, так і в інший бік, запевнив Слободян.

Держприкордонслужба звільнила зі своїх лав 36 осіб за участь у кримінальних схемах - Слободян

Державна прикордонна служба активно бореться зі зловживаннями серед персоналу, і вже з початку року звільнено 36 осіб.

Про це у четвер на брифінгу в Укрінформу розповів помічник голови Державної прикордонної служби України, прес-секретар Олег Слободян, повідомляє кореспондент агентства.

«З початку року підрозділами власної безпеки Держприкордонслужби ініційовано 1800 розслідувань і перевірок. За їх результатами було звільнено 36 осіб, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 2420 військовослужбовців, до адмінвідповідальності - 390. 147 осіб було переміщено до інших місць служби», - зазначив Слободян.

За його словами, до Єдиного реєстру внесено відомості про 86 кримінальних правопорушень відносно 96 осіб. Робота по виявленню зловживань серед персоналу триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-