Використання далекобійної зброї по цілях в РФ могло би завадити її подальшому наступу - секретар РНБО

Використання далекобійної зброї по цілях в РФ могло би завадити її подальшому наступу - секретар РНБО

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко переконаний, що використання переданих США озброєнь для завдання ударів по цілях на території Росії могло би завадити новому наступу РФ.

Про це він сказав виданню Financial Times, передає Укрінформ.

Литвиненко закликає США скасувати «абсолютно несправедливу» заборону на використання українською армією зброї, яка надається Америкою, для завдання ударів по цілях на території Росії. На його думку, використання ракет дальнього радіусу дії та інших озброєнь, які постачають США, для ударів по російських складах зброї, логістичних центрах і нафтопереробних заводах може завадити новому наступу РФ.

Щодо ситуації на північному сході Харківської області, секретар РНБО наголосив: «Наші сили виконали велику роботу, щоб зупинити їх (російські війська – ред.)... Що може статися в найближчі місяці, я не можу сказати. Але зараз ми стабілізували ситуацію».

Хоча у Путіна на даний момент «не має достатньої кількості військ», щоб захопити Харків, секретар РНБО не виключив, що Росія може спробувати захопити місто у майбутньому.

Перестановки у російському військовому керівництві, на думку Литвиненка, також свідчать, що російський диктатор «готується до тривалої і більшої війни із Заходом, з НАТО».

«Україна важлива, але це не кінцева мета. Він (Путін - ред.) не зупиниться на цьому», - наголосив Литвиненко.

Він також наголосив, що, окрім озброєння України та зняття обмежень на використання зброї для завдання ударів по цілях у Росії, союзники Києва мають посилити режим санкцій проти Кремля.

Читайте також: Військовий аеродром та НПЗ у Росії уразили дрони СБУ - джерело

За його словами, Росія виробляє крилаті та балістичні ракети, безпілотники «у великих кількостях». Однак санкції призвели до того, що нових технологічних розробок стало мало, і основна увага приділяється виробництву і модернізації зброї радянських часів.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна хоче використовувати західну зброю для атак по військових цілях на території Росії як захист.

Речник Пентагону генерал Патрік Райдер заявив, що США зберігають позицію щодо незастосування американської зброї по об'єктах у РФ і водночас докладають зусиль, аби ЗСУ мали необхідні озброєння для оборони суверенної української території.

Фото: пресслужба РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-