Генштаб: Інтенсивність боїв минулого тижня зросла, на фронті  - 850 зіткнень

Генштаб: Інтенсивність боїв минулого тижня зросла, на фронті - 850 зіткнень

Укрінформ
Упродовж минулого тижня на фронті відбулося понад 850 бойових зіткнень.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Дмитро Лиховій, передає кореспондент Укрінформу.

"Загалом за тиждень до вечора неділі відбулося понад 850 бойових зіткнень, тобто інтенсивність боїв, порівняно з попереднім тижнем, зросла. Противник завдав 38 ракетних та більш як 670 авіаційних ударів. Здійснив понад 810 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ, по населених пунктах, житлових будинках та об'єктах цивільної інфраструктури", - сказав Лиховій.

За його словами, ворог продовжує зосереджувати зусилля на Харківському, Куп'янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Покровському, Курахівському, Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках.

Спікер зауважив, що, попри численні втрати в особовому складі та військовій техніці, російський агресор намагається витіснити українські війська із займаних позицій, але Сили оборони рішуче цьому протидіють.

Лиховій поінформував, що на Харківському напрямку за тиждень відбулося 83 атаки ворога.

"Упродовж тижня загальні втрати російських окупантів на Харківському напрямку склали приблизно 1570 осіб убитими і пораненими, виведено з ладу 260 одиниць озброєння і військової техніки. Зокрема знищено 8 танків, 13 бойових броньованих машин, 12 артилерійських систем, одну систему протиповітряної оборони, 75 безпілотних літальних апаратів, 66 автомобілів та 12 одиниць спецтехніки противника. Окрім цього, пошкоджено 9 танків, 11 бойових броньованих машин, 21 артилерійську систему, 32 авто та 3 одиниці спецтехніки ворога", - сказав речник Генштабу.

Читайте також: Зеленський: Військові РФ не досягають свого завдання - розтягнути наші сили

Згідно з наведеною ним інформацією, на Куп’янському напрямку загарбники проводили наступальні дії в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Піщане і Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області. Українські військові відбили 93 атаки російських загарбників.

На Лиманському напрямку відбито 59 атак поблизу Нової Горівки, Макіївки, Невського і Серебрянського лісництва Луганської області, Тернів, Новосадового і Торського Донецької області.

На Сіверському напрямку підрозділи Сил оборони стали на заваді 64 атакам ворога у напрямках Білогорівки Луганської області, Верхньокам'янського, Виїмки, Спірного та Роздолівки Донецької області.

На Краматорському напрямку українські воїни відбивали 107 атак РФ у районах населених пунктів Григорівка, Калинівка, Новий, Іванівське, Кліщіївка та Курдюмівка, а також Андріївка Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення.

На Покровському напрямку, що на Донеччині, наші захисники відбили 228 атак росіян на напрямках: Калинове, Новоолександрівка, Сокіл, Новопокровське, Уманське, Новоселівка-Перша, Соловйове, Яснобродівка і Нетайлове.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах та поблизу населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, Славне, Водяне, Георгіївка, Парасковіївка і Костянтинівка, де ворог 87 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку захисниками відбито 81 атаку в районах Південна шахта №1, сіл Костянтинівка, Водяне, Урожайне, Старомайорське Донецької області.

На Оріхівському напрямку агресор 10 разів атакував позиції захисників у районі Роботиного Запорізької області.

На Придніпровському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі річки Дніпро в Херсонській області. Протягом тижня здійснив 43 безуспішні атаки, зокрема на позиції українських військ у районі населеного пункту Кринки.

Читайте також: Прикордонники показали, як нищать ворога на Соледарському напрямку

Як повідомлялося, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 20 травня 2024 року становлять близько 493 690 осіб, зокрема за останню добу - 1400 осіб.

Фото: ОК "Захід" 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-