Заборона США бити по території Росії серйозно підриває здатність України захищатися - ISW

Заборона США бити по території Росії серйозно підриває здатність України захищатися - ISW

Укрінформ
Заборона США використовувати американську зброю для ударів по території Росії серйозно перешкоджає зусиллям України в захисті від російських наступальних операцій на півночі Харківської області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Зазначається, що представники США знову підтвердили небажання Білого дому, щоб надана США зброя використовувалася для ударів по військових цілях у Росії. Зокрема напередодні речниця Міністерства оборони США Сабріна Сінгх заявила, що адміністрація Байдена не змінила своєї позиції щодо використання українськими силами американської зброї для ударів по цілях на території Росії. Також, за її словами, адміністрація вважає, що ця зброя має бути використана для звільнення окупованої української території.

За оцінками ISW, обмеження США та західних країн щодо здатності України завдавати ударів по військових об’єктах у Росії дозволили створили у прикордонних районах РФ «укриття», звідки російська авіація може завдавати удари крилатими бомбами та ракетами по українських позиціях і населених пунктах. Також там можуть збиратися російські сили та техніка перед тим, як вступити у бій.

«Така політика США серйозно підриває здатність України захищатись від російських наступальних операцій на півночі Харківської області», - вважають аналітики ISW.

У звіті також наголошується, що російські сили, імовірно, зможуть розтягнути українські війська на широкому фронті і закріпитися в прикордонних районах, навіть якщо темпи російських наступальних операцій на півночі Харківської області сповільняться.

Читайте також: Дії військ РФ не вказують на намір захопити Харків - естонська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу України, загальні бойові втрати російських військ станом на 18 травня сягнули близько 491 тисячі 80 осіб, зокрема за останню добу ліквідовані 1210 загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-