Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Офіційно визнані втрати російських окупантів в Україні

Офіційно визнані втрати російських окупантів в Україні

Укрінформ
Реальна кількість убитих у багато разів вища, адже Кремль ретельно приховує правду

Група «Інформаційний спротив» збирає відомості про втрати російських військ. Про актуальні підрахунки повідомляє експерт Олексій Копитько, її координатор.

На 22 квітня 2024 р. у нашій базі 52151 ім’я. Це ті російські військовослужбовці, яких у Росії публічно визнали вбитими чи поховали. Ще близько 600 осіб у Росії публічно визнані вбитими, але за ними є якісь різночитання даних (місце народження / служби / поховання).

Тобто 52151 людина – це мінімальні безповоротні втрати російських військ. Реальна кількість убитих у багато разів вища, Кремль ретельно приховує справжню кількість загиблих.

До них ще треба додати зниклих безвісти, полонених, померлих та загиблих у небойових умовах, а також осіб з наслідками важких поранень, які унеможливлюють продовження служби.

Фото: Fellipe Dana / АР
Фото: Fellipe Dana / АР

У цілому нині безповоротні втрати Росії оцінюємо в 200+ тис. ос.

Лідери в абсолютних числах у регіонах РФ:
● Краснодарський край – 2633;
● Башкортостан – 1856;
● Свердловська область – 1841;
● Татарстан – 1527;
● Челябінська область – 1505;
● Пермський край – 1404;
● Самарська область – 1397;
● Бурятія – 1275;
● Волгоградська область – 1218;
● Московська область – 1210.

Прогнози, про які я писав раніше, підтвердилися: через завзяття пана Хабірова Башкортостан вийшов на друге місце за кількістю визнаних у РФ втрат. Насправді цифра більша, це ті, що не можна заховати і можна проявити.

Варто зазначити, що розрив між Краснодарським краєм у Башкирії дуже умовний. На Кубані масово ховав зеків та інших найманців Вагнер. Ці люди народилися в одному регіоні, сиділи в іншому, а поховані там, де знайшлося місце, бо нікому не потрібні. Зокрема, наші дані відрізняються від цифр ВПС, тому що вони сортують убитих за місцем походження. На наш погляд, це завжди виправдано.

Якщо дивитися у відносних числах, то найменші втрати, як і раніше, в Москві, Санкт-Петербурзі, Московській області та на Кавказі: в Інгушетії, Кабардино-Балкарії, Чечні та Карачаєво-Черкесії. Столиці та Кавказ – це люди першого ґатунку в РФ.

Один москвич вартує як шість інгушів. При тому, що москвичів 13 млн, а інгушів – 520 тис., мешканець Пітера коштує як півтора інгуша.

Один москвич вартий 15 вихідців із Башкортостану чи 13 жителів Татарстану. Або 18 якутів. До речі, в Якутії темпи мобілізації знижуватимуться – ситуація поступово розпалюється.

Люди другого сорту – це мешканці багатих регіонів та великих міст. Нині ці регіони буквально купують найманців із бідних суб’єктів федерації, щоб відправити їх замість себе на смерть. Раніше я писав, що цінник зріс до 1 млн руб. за голову, хоча наприкінці 2023 року 200 тис. було цілком достатньо.

Третій сорт – переважна більшість регіонів європейської частини РФ, Сибіру, Уралу, Поволжя. І є території, населення яких для Кремля не означає майже нічого: Тива, Бурятія та ін.

Учора-сьогодні члени оборонного комітету Держдуми РФ вступили в полеміку щодо необхідності нової хвилі «часткової мобілізації» у Росії. Це до того, що всі розповіді про надлишок добровольців – явне перебільшення.

Найближчими тижнями «росвойска» рватимуться в м’ясні штурми всіма силами, тому що з середини травня почне позначатися ефект нових пакетів допомоги від США. Їхня мета – захопити й утримувати за будь-яку ціну максимум територій. Зокрема, народити якусь «перемогу» до дня «інавгурації» Путіна та 9 травня.

«Будь-якою ціною» – це буквально. Втрати будуть неймовірні.

Олексій Копитько, координатор групи «Інформаційний спротив»

«Інформаційний спротив»

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-