На Тайвані через землетруси зруйновані будівлі, закриті школи й офіси

На Тайвані через землетруси зруйновані будівлі, закриті школи й офіси

Відео
Укрінформ
На сході Тайваню в окрузі Хуалянь рано вранці вівторка зареєстрували потужні землетруси магнітудою 6,0 і 6,3, внаслідок яких зруйновано дві будівлі та перекрито проїзд кількома шосе.

Місцева влада через загрозу повторення підземних поштовхів ухвалила рішення скасувати цього дня заняття в школах та роботу в офісах, передає Укрінформ із посиланням на тайванське інформагентство CNA.

Центральне метеорологічне управління Тайваню зафіксувало підземні поштовхи о 2:26 та 2:32 ранку відповідно. Епіцентр першого знаходився в Тихому океані приблизно за 30 км від узбережжя Хуаляня на глибині 10 км, а другого, потужнішого, вже безпосередньо під поверхнею острова на глибині 5,5 км.

Наразі інформації про постраждалих немає. Повідомляється про дві частково зруйновані будівлі в місті Хуалянь, готель та багатоповерховий житловий будинок, людей із яких рятувальники успішно евакуювали.

Крім того, через обвали каміння й загрози нових каменепадів від ранку вівторка перекрито рух кількома ділянками місцевих автодоріг.

Директор тайванського сейсмологічного центру Ву Ченфу, коментуючи останні події, сказав, що вони є поштовхами після потужного землетрусу магнітудою 7,2, що сколихнув східну частину Тайваню 3 квітня, в результаті якого загинули щонайменше 17 людей і найбільше постраждав Хуалянь.

Від тоді схід острова постійно здригається від поштовхів різної сили, але якщо раніше вони були зосереджені в північній частині Хуаляня, то від понеділка їх реєструють у центральній частині округу і з більшою магнітудою.

За словами Ву, підземні поштовхи в останні два дні відчувалися сильніше, ніж за попередні два тижні, бо вони були неглибокими, а їхні епіцентри залягали на суші або ближче до Тайваню, ніж у випадку землетрусу 3 квітня, центр якого був в океані на значній відстані від узбережжя Хуаляня.

Читайте також: На півночі Туреччини стався землетрус магнітудою 5,6

Сейсмолог додав, що зважаючи на магнітуди останніх землетрусів, енергія головного поштовху не буде повністю вивільнена в короткостроковій перспективі, і можна очікувати нових афтершоків. Він припускає, що поштовхи можуть тривати протягом наступних шести місяців або й року.

За даними сейсмологічного центру Тайваню, на ранок вівторка після землетрусу 3 квітня загалом сталося близько 1110-ти підземних поштовхів. Чотири з них мали магнітуду 6 і вище, 56 – магнітуду від 5 до 6 балів, 344 були магнітудою від 4 до 5 і 706 – від 3-х до 4-х балів.

Читайте також: Тайвань за добу сколихнули понад 100 землетрусів

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня поблизу східного узбережжя Тайваню стався потужний землетрус. Тайванське агентство з моніторингу землетрусів оцінило його магнітуду в 7,2, а Геологічна служба США – в 7,4. Цей землетрус став найсильнішим на острові за останні 25 років.

За останніми даними, кількість підтверджених загиблих під час землетрусу на Тайвані становила 17 осіб, ще 1155 людей зазнали поранень і травмувань.

Фото: CNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-