Досвід рейду: як РДК просувається вглиб російської території

Досвід рейду: як РДК просувається вглиб російської території

Укрінформ
Новий сюжет про бійців РДК, які повернулися з рейду в Білгородську область і розповіли про бої зі співробітниками ФСБ, відкриття другого фронту та потенціал сепаратизму в Калінінграді.

У березні бійці “Русского Добровольческого Корпуса” втретє перетнули російсько-український кордон та зайшли у Білгородську область. Цього разу вони мали більше техніки та атакували відразу з кількох напрямків. Як РДК просувається вглиб російської території, для чого хлопці це роблять і чи змусять вони путіна відкрити другий фронт?

У новому відео проєкту “Український Свідок” – бійці “Русского Добровольческого Корпуса”: “Лакі”, Павло із позивним “Могила” та Вова із позивним “Кардинал”. Перші двоє уже з’являлися у матеріалі проєкту про контрнаступ на Запоріжжі. “Кардинал” – ідеолог РДК. За його словами, він також готує особовий склад та “трошки літає на дронах”.

Хлопці розповіли про новий рейд на російську територію, зокрема у Білгородську область.

“Ми вирішили повторити те, що зробили рік тому, – розповідає “Могила”. – Але цього разу ми діяли масштабніше, атакували з кількох боків, використовуючи власну бронетехніку та більшу кількість штурмовиків. Метою наших рейдів, як тоді, так і зараз, лишається відкриття другого фронту: щоб путін почав перекидати війська з тих напрямків, де нам важко. Вже зараз за Бєлгородом стоїть 30 одиниць важкої техніки та близько 4000 одиниць особового складу. Наскільки я знаю, їх пригнали з Луганщини”.

Доброволець розповідає, що під час рейду росіяни застосовували проти них переважно КАБи та артилерію. “Їм було байдуже на власні села, – каже “Могила”. – Козинку вони просто зрівняли із землею”.

“Могила” каже: попри головну мету РДК – відкриття постійного фронту в глибині росії, з’явитись він може, де завгодно. “Ми накопичимо сили та влаштуємо їм таке, що путін буде вимушений відкривати другий фронт: у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї”.

“Транзит через країни Балтії заборонено, а ціни на авіаквитки просто злетіли, – каже “Кардинал”. – Жителі Калінінградської області поступово сепаруються від військової істерії, яка охопила росію. Те, що відбувається на “великій землі”, стосується їх все менше й менше”.

“Український Свідок”

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-