Військових кораблів немає: Плетенчук розповів, як Росія використовує Азовське море

Військових кораблів немає: Плетенчук розповів, як Росія використовує Азовське море

Укрінформ
Станом на сьогодні в Азовському морі немає військових кораблів ЧФ РФ, однак Росія використовує азовські порти для вивезення награбованого збіжжя і металу.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

«На жаль, фактично все узбережжя Азовського моря зараз окуповано так званою РФ, вони навіть намагались на законодавчому рівні зробити це внутрішніми водами РФ, що насправді не має ніякої юридичної сили і підстав. Тим не менше, там так само не спостерігається якоїсь військової активності, там нема одиниць (ЧФ РФ – ред.) зараз. Окрім того, в Азовському морі досить складно маневрувати, навігація там непроста, там нема таких глибин, як в Чорному, максимально - 15 метрів, і відповідно з іншого боку це спрощує для них охорону цієї акваторії», - сказав він.

Читайте також: Чорноморський флот РФ зосередив усі серйозні бойові одиниці у Новоросійську - Плетенчук

Плетенчук підтвердив що загарбники використовують Маріупольський порт: «Використовують з порушенням усіх міжнародних правил і вимог міжнародного морського права, продовжують вивозити через цей порт награбоване на окупованих територіях, як не дивно досі вивозять збіжжя, метал і використовують його в своїх інтересах. Використовують судна з порушеннями, і так, відслідковувати ситуацію там досить складно через те, що фактично все узбережжя зараз знаходиться під контролем Росії».

Як повідомляв Укрінформ, в акваторії Азовського та Чорного морів станом на 7:00 понеділка, 8 квітня, російські військові кораблі відсутні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-