Поблизу Кліщіївки українські воїни за допомогою дрона взяли в полон російського загарбника

Поблизу Кліщіївки українські воїни за допомогою дрона взяли в полон російського загарбника

Відео
Укрінформ
Українські воїни з Нацгвардії та 80 бригади ЗСУ за допомогою дрона взяли в полон поблизу Кліщіївки російського окупанта.

Про це повідомила у Фейсбуці 5 Слобожанська бригада НГУ, передає Укрінформ.

“Військовослужбовці штурмового загону 5 Слобожанської бригади НГУ та 80 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ взяли в полон бійця РФ у районі населеного пункту Кліщіївка на Донеччині”, - йдеться у повідомленні.

8 квітня спільний екіпаж БПЛА, до якого входив гвардієць “Брутал” і десантник “Грін” спостерігали за діями ворога за лінією бойового зіткнення. Близько четвертої години вечора вони виявили військовослужбовця РФ, який ховався в укритті. Після скиду боєприпасу він підняв білий прапор.

“Вилетіли за координатами, помітили росіянина, який заліз в нірку і сидів там. Ми його “затрьохсотили” скидом. Полетіли дізнатися, чи він там живий. Побачили, що він сидить перед ніркою з білим прапором і махає, щоб ми його не вбивали. Ми повернулися, взяли пляшку з водою, на ній написали, щоб здавався, якщо хоче жити. Він обрав життя і здався. Ми дроном вивели його до своїх позицій та передали, так би мовити, “куди потрібно”, — розповів гвардієць “Брутал”.

Читайте також: У таборі для російських полонених: чи здатні вони до розкаяння?

Російського солдата евакуювали у безпечну зону. Під час допиту він повідомив, що є військовослужбовцем в/ч 95383 збройних сил Російської Федерації з позивним “Старий”, а його завданням було спостереження за роботою наших БПЛА та FPV-дронів.

“Українські військовослужбовці дотримуються правил ведення війни та гарантують життя особам, які здаються в полон та не чинять опору”, - наголосили в НГУ.

Як повідомлялося, поблизу Новомихайлівки Донецької області прикордонники Головного оперативно-розшукового відділу «Донецьк» взяли в полон стрільця і двох рядових військовослужбовців 10-го танкового полку РФ.

Фото ілюстративне: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-