Сили оборони відбили 29 атак на чотирьох напрямках

Сили оборони відбили 29 атак на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 29 ворожих атак на чотирьох напрямках, найбільше - на Бахмутському й Новопавлівському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 28 березня.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 48 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Протиповітряна оборона України знищила одну керовану ракету ворога.

Ракетні війська ЗСУ уразили 11 об'єктів російської армії: чотири пункти управління, стільки ж засобів ППО, два артилерійські засоби та склад боєприпасів.

Ворог за добу здійснив по позиціях Сил оборони і населених пунктах України чотири ракетні й 77 авіаційних ударів, а також 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Із авіації війська РФ ударили по району Бобилівки Сумської області.

Близько 20 населених пунктів на цих двох напрямках загарбники обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Леонівку та Сеньківку Чернігівської області, Клюси, Сергіївку й Сімейкине Сумської області, Ветеринарне, Високу Яругу та Красне Харківської області.

На Куп’янському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість атакували населені пункти. Зокрема, бойова авіація РФ відпрацювала по району Борової Харківської області.

Близько 15 населених пунктів на цьому напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем російської армії, серед них – Синьківка, Степова Новоселівка і Котлярівка Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники України відбили чотири ворожі атаки в районах Тернів Донецької області й Білогорівки Луганської області. Російські війська за підтримки авіації намагалися прорвати там оборону.

Авіадару росіяни завдали по району Ямполівки Донецької області.

Більш як 10 населених пунктів на Лиманському напрямку постраждали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Невське Луганської області, Терни¸ Ямполівка і Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили 11 ворожих атак у районах Часового Яру, Нового, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися покращити там своє тактичне положення.

Авіаційних ударів російська армія завдала по районах Миколаївки, Залізного, Андріївки та Диліївки Донецької області.

По більш ніж 10 населених пунктах на Бахмутському напрямку росіяни спрямували артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Богданівці, Калинівці й Часовому Яру Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські оборонці відбили ворожу атаку в районі Семенівки Донецької області. Загарбники намагалися вибити підрозділи Сил оборони із займаних там рубежів.

Авіаударів РФ протягом доби зазнали райони Очеретиного, Уманського та Бердичів Донецької області.

Близько 10 населених пунктів на Авдіївському напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь російської армії, серед них – Новокалинове, Новобахмутівка, Семенівка та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку українські захисники продовжують стримувати війська РФ у районах Георгіївки й Новомихайлівки. Ворог 13 разів намагався прорвати там оборону.

Із авіації російська армія била по районах Красногорівки, Костянтинівки й Антонівки Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Новопавлівському напрямку протягом доби потерпали від мінометних й артилерійських ударів РФ, зокрема Георгіївка, Парасковіївка, Костянтинівка й Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку російська армія за підтримки авіації вісім разів атакувала позиції Сил оборони в районах Роботиного, північно-західніше від Вербового та північніше від Приютного Запорізької області.

Читайте також: Гуменюк: РФ щодня втрачає 30-40 військових внаслідок «мʼясних» штурмів біля Кринок

Авіаударів загарбники завдали по районах Старомайорського Донецької області й Малинівки Запорізької області.

Близько 10 населених пунктів на Оріхівському напрямку росіяни обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Малинівку, Червоне, Білогір’я, Новоданилівку і Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку протягом доби загарбники один раз атакували позиції Сил оборони на лівому березі Дніпра.

Більш як 10 населених пунктів на цьому напрямку опинилися під ударами російських мінометів й артилерії, серед них - Херсон, Кринки, Тягинка, Іванівка й Новоберислав Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська намагаються вести безпілотну розвідку вздовж лінії зіткнення на півдні та в тилу.

Фото: Генштаб ЗСУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-