РФ задіює резерви, щоб зберегти темп наступальних операцій на сході України - ISW

РФ задіює резерви, щоб зберегти темп наступальних операцій на сході України - ISW

Укрінформ
Війська РФ, імовірно, залучають до бойових дій на сході України тактичні та оперативні резерви, щоб зберегти темп наступальних операцій.

Про це повідомляється на сайті ISW, передає Укрінформ.

"Ймовірно, російські війська залучають тактичні та оперативні резерви до бойових дій на сході України, намагаючись зберегти та потенційно посилити темпи своїх наступальних операцій", - йдеться у звіті.

Військовий оглядач Костянтин Машовець 14 березня заявив, що російське військове командування залучає тактичні та оперативні резерви на Лиманському напрямку, поблизу Бахмута, а також на заході та південному заході Донецької області. За його словами, багато цих резервів призначені для прориву української оборони, а не для підтримки наступальних операцій, спрямованих проти стабілізації оборонних позицій ЗСУ.

На думку аналітиків ISW, задіяння тактичних або навіть обмежених оперативних резервів не вплине на перспективи РФ у контексті здобутків в оперативному плані, оскільки російські війська ще не продемонстрували спроможність проводити продумані механізовані маневри задля швидкого захоплення значних територій.

Водночас аналітики зауважують, що здатність РФ досягти значних здобутків все ще залежить від рівня підтримки України Заходом, й тривалі затримки з наданням такої допомоги збільшують ризик оперативно значущих російських успіхів у довгостроковій перспективі. Недостатнє забезпечення внаслідок затримки західної допомоги може зробити українську лінію фронту більш уразливою, вважають аналітики.

Читайте також: Просування армії РФ на фронті сповільнилося - британська розвідка

"Добре забезпечені українські війська довели, що вони можуть завадити російським військам здобути навіть незначні успіхи під час широкомасштабних російських наступальних операцій, і немає підстав сумніватися, що українські сили за достатньої безпекової допомоги Заходу зможуть стабілізувати нинішню лінію фронту", - наголошують в ISW.

На думку аналітиків, наземні умови сповільнять загальний оперативний темп бойових дій в Україні. Російські війська також можуть намагатися зберегти темп наступальних операцій упродовж весни попри складні погодні умови та рельєф місцевості, намагаючись використати дефіцит засобів в українських військових. За повідомленнями, російські війська готуються до нового наступу наприкінці травня або влітку 2024 року, і безпекова допомога Заходу Україні, ймовірно, відіграватиме значну роль у визначенні перспектив цих зусиль, констатували в ISW.

Читайте також: Росіяни можуть захопити населені пункти поблизу Авдіївки, якщо подолають складний ландшафт - ISW

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач ЗСУ наголосив, що оперативна ситуація на східному фронті залишається складною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-