РФ із початку широкомасштабної війни в Україні здійснила 1068 хімічних атак

РФ із початку широкомасштабної війни в Україні здійснила 1068 хімічних атак

Укрінформ
Росія з початку широкомасштабної війни здійснила в Україні 1068 хімічних атак, із них 250 за лютий цього року.

Як передає Укрінформ, про це служба звʼязків з громадськістю Командування Сил підтримки Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

«Мобільними групами та іншими підрозділами угруповання сил і засобів підтримки зафіксовано 1068 фактів застосування російською федерацією іритантів сльозогінної дії, які споряджені отруйними хімічними речовинами, забороненими для ведення війни (бойових дій) пунктом 5 статті 1 Конвенції про хімічну зброю», - йдеться в повідомленні.

Лише за лютий 2024 року зафіксовано 250 випадків (244 випадки застосування ВОГ, один випадок застосування газу та пʼять випадків застосування інших боєприпасів з хімічною речовиною).

Читайте також: РФ майже за два роки війни здійснила 815 хімічних атак в Україні, лише за січень - 229

Підрозділи РХБ розвідки здійснюють відбір проб ґрунту, рослинності, уламків боєприпасів та направляють їх для проведення аналізів.

У рамках відкритого кримінального провадження задокументовані випадки застосування небезпечних хімічних речовин надаються до слідчих органів для проведення слідчих дій.

Як повідомляв Укрінформ, в операційній зоні Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» за добу росіяни здійснили девʼять скидань із БПЛА боєприпасів із хімічною речовиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-