Науседа каже, що Захід відстає від Росії у виробництві зброї

Науседа каже, що Захід відстає від Росії у виробництві зброї

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа заявив про відставання Заходу від Росії у виробництві військової техніки та боєприпасів.

Про це він сказав за результатами зустрічі зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном у Парижі, передає Укрінформ з посиланням на Delfi.

Науседа подякував Макрону за його ініціативу проведення зустрічі європейських лідерів для обговорення підтримки Заходом України.

«Я хочу подякувати президенту Франції Еммануелю Макрону за цю політичну ініціативу (зібрати союзників України - ред.). Його лідерство сьогодні необхідне, тому що доводиться визнати, що ми поки що відстаємо від РФ за статистикою виробництва техніки та боєприпасів», - зазначив Науседа.

Глава Литви підкреслив, що настав час почати виконувати обіцянки, дані Україні, оскільки вона вкрай потребує підтримки.

«Ми всі розуміємо, що ситуація складна, що РФ має довгостроковий план війни проти України та готова її продовжувати декілька років. Тому наша допомога Україні сьогодні критично важлива», - підкреслив Науседа.

Читайте також: Президент Литви застерігає Захід від можливої пастки у разі переговорів із РФ

За його словами, для збереження життів воїнів та утримання лінії фронту Україні потрібна далекобійна зброя, боєприпаси та інше озброєння.

«Через три місяці почнеться наступний сезон і не виключено, що Росія організує широкий контрнаступ, тоді як військові України, маючи недостатню кількість боєприпасів та систем ППО, будуть дуже вразливі. Тому нам важливо діяти разом. Діючи поодинці, ми можемо зробити набагато менше, діючи разом, ми можемо примножити наші сили та задовольнити поточні очікування», - сказав Науседа.

Як повідомляв Укрінформ, Макрон після зустрічі європейських лідерів у Парижі заявив, зокрема, що Європа допоможе Україні взяти ініціативу та діяти спільно в момент, коли є невизначеність з боку США щодо допомоги. Результатом стратегічної зустрічі лідерів країн у Парижі стало створення коаліції для завдання далекобійних ракетних ударів.

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-