Дуда сподівається на суттєве постачання боєприпасів для України найближчим часом

Дуда сподівається на суттєве постачання боєприпасів для України найближчим часом

Укрінформ
Найближчим часом спільними силами, ймовірно, вдасться підготувати суттєве постачання боєприпасів до України.

На цьому після стратегічної зустрічі лідерів більшості держав ЄС заявив у Парижі президент Польщі Анджей Дуда, передає Укрінформ.

“Сподіваюся, що найближчим часом разом ми зможемо підготувати значне постачання боєприпасів для України, адже це найголовніше”,- заявив Дуда.

За його словами, це дуже конкретна відповідь не лише європейських лідерів, адже на зустрічі були й представники Канади та США.

Він повідомив, що дискусія також стосувалася інших форм підтримки України, і не лише військової. Зокрема, Дуда повідомив, що дискусія велася на тему допомоги у розмінуванні України, а також навчальної підтримки в захисті кордону країни, зокрема кордону з Білоруссю, звідки також є загроза, що вимагає активності українських сил.

Звертаючи увагу на розмінування він зазначив, що є різні варіанти, починаючи від залучення приватних компаній, які розміновують у багатьох країнах, до поліцейських сил, які мають інженерні підрозділи і можуть допомогти Україні.

Дуда зазначив, що була також мова на тему промислової співпраці, зокрема у контексті виробництва ракет. Він зауважив, що Україна має власне ракетне виробництво, але є можливість передати і зробити доступними для Києва сучасні технології, які є у західних країн.

“Насамперед йдеться про країни НАТО, які могли б сьогодні модернізувати українське виробництво і зробити так, щоб Україна сама виробляла набагато більше сучасних ракет для своєї оборони, ніж раніше”, - зауважив польський лідер.

Читайте також: Глава закордонного комітету Бундестагу: Треба скуповувати боєприпаси для України по всьому світу

Президент РП поінформував, що йшлося також про направлення військових в Україну. Однак в цьому питанні була жвава дискусія і жодного рішення не було прийнято.

Дуда зазначив, що у питанні військової підтримки кожна країна самостійно вирішує, яку допомогу передати Україні.

“Якщо йдеться про невійськову підтримку у вигляді невійськових сил для підтримки розмінування чи охорони кордону, то учасники дискусії були відкриті до таких пропозицій”,- підкреслив президент Польщі.

Як передавав Укрінформ, президент Франції Емманюель Макрон після цієї зустрічі заявив, зокрема, що Європа допоможе Україні взяти ініціативу та діяти спільно в момент, коли є невизначеність з боку США щодо допомоги. Результатом стратегічної зустрічі лідерів країн в Парижі стало створення коаліції для завдання далекобійних ракетних ударів.

Фото: KPRP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-