Росія розповсюджує у соцмережах списки полонених, яких Україна нібито не хоче забирати - Коордштаб

Росія розповсюджує у соцмережах списки полонених, яких Україна нібито не хоче забирати - Коордштаб

Укрінформ
Росія розпочала в соцмережах чергову дезінформаційну кампанію – розповсюджує списки полонених, які Україна нібито не бажає забирати.

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомляє у Телеграмі.

«У соцмережах з'явився черговий вкид: списки українських полонених, яких Україна начебто не бажає забирати. Це імена та прізвища реальних людей, які перебувають у російському полоні. Проте російська сторона не пропонувала ці списки для обміну», - ідеться у повідомленні.

У Координаційному штабі наголошують, що продовжують перемовини, щоби якнайшвидше звільнити всіх українців, які потрапили до російської неволі і перебувають там у надзвичайно важких умовах.

Читайте також: Прокурори Львівщини відвідали табір, де утримуються 500 російських полонених

«Ми маємо значний обмінний фонд і готові до обміну «всіх на всіх». Проте ворог не зацікавлений у тому, щоби повернути своїх військовослужбовців додому. Він продовжує намагання використовувати сім'ї українців, чиї рідні потрапили в полон або вважаються зниклими безвісти, цивільних заручників як важіль для впливу на українську суспільство», - підкреслили у Коордштабі.

Координаційний штаб наголошує: переговори тривають, нові обміни готуються. Проте для того, аби всі українці змогли повернутися з полону, українське суспільство має залишатися об'єднаним, не довіряти ворогу та його провокаціям.

Читайте також: Ворожа пропаганда впливає на цивільних, але не на військових - захисник Маріуполя

Як повідомляв Укрінформ, шахраї зламали акаунти працівників Офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини, щоб від їхнього імені видурювати гроші у родичів військовополонених за нібито включення до списків на обмін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-