РФ уже втратила в Україні стільки військових і техніки, скільки мала на початку вторгнення - розвідка Британії

РФ уже втратила в Україні стільки військових і техніки, скільки мала на початку вторгнення - розвідка Британії

Укрінформ
Російські війська за два роки війни проти України втратили стільки особового складу та військової техніки, скільки було на початку вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

Як зазначається, Москва розгорнула приблизно 130 батальйонних тактичних груп для вторгнення в Україну. Це близько 1300 танків, понад 5000 бойових машин піхоти (БМП) та бронетранспортерів (БТР), а також щонайменше 100 000 осіб особового складу.

"За два роки бойових дій російські втрати збігаються, а в багатьох випадках і перевершують ті, що складали її початкову силу. Підтверджені втрати армії РФ включають понад 2700 танків та 5000 БМП та БТР. Кількість вбитих та поранених у РФ, ймовірно, становить близько 350 тисяч", - йдеться у звіті.

Читайте також: Росіян готують до затяжної війни - британська розвідка

За даними фахівців розвідки, російська влада компенсувала військові втрати шляхом мобілізації та збільшення виробництва.

"Зараз російські війська в Україні більші, ніж на початку війни. Тепер вона (Москва - ред.) здатна підтримувати атаки вздовж лінії фронту та проводити стратегію виснаження українських сил", - йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, два роки тому розпочалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-