Словаччина відправлятиме Україні інженерну техніку для будівництва лінії оборони

Словаччина відправлятиме Україні інженерну техніку для будівництва лінії оборони

Укрінформ
Словаки поставлять Україні інженерну техніку для будівництва трирівневої лінії оборони. Зокрема йдеться про броньовані екскаватори та розмінувальні машини.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив на брифінгу в Ужгороді, передає кореспондентка Укрінформу.

"Сьогодні Україна будує масштабну трирівневу лінію оборонних рубежів - це захист на всіх напрямках. Уряд виділив на це десятки мільярдів гривень. Такий захист дозволить як стримувати ворога, так і просуватися вперед. Ми потребуємо значної додаткової кількості інженерної техніки. З прем'єром Фіцо ми дійшли згоди, що будемо співпрацювати в питанні поставок такої техніки з боку Словацької республіки", - сказав Шмигаль.

Зокрема, відзначив він, словацькі приватні компанії поставлятимуть броньовані екскаватори та машини для розмінування на базі танка Т-72.

Читайте також: Словаччина підтримає виділення Україні €50 мільярдів з боку Євросоюзу - Шмигаль

"Сьогодні можу сказати, що Словаччина уже ухвалила рішення для поставки двох машин для розмінування "Божена-4", аби наші сапери могли проводити відповідні роботи на деокупованій частині Херсонщини. Ми надзвичайно вдячні за це", - зазначив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, українці та словаки вже спільно виробляють певні види військової техніки у Словаччині, цю співпрацю масштабуватимуть.

В ході сьогоднішньої зустрічі прем'єр-міністри України Денис Шмигаль та Словаччини Роберт Фіцо домовились, що уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-