За тиждень РФ завдала по Україні 24 ракетних і понад 400 авіаударів - Генштаб

За тиждень РФ завдала по Україні 24 ракетних і понад 400 авіаударів - Генштаб

Укрінформ
Минулого тижня на фронті відбулося майже 700 боєзіткнень, противник завдав 24 ракетних і понад 400 авіаційних ударів, здійснив близько 420 обстрілів наших позицій та об'єктів цивільної інфраструктури.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

За його словами, українські воїни тримають оборону на всіх напрямках.

«Протягом минулого тижня відбулося майже 700 боєзіткнень, противник завдав 24 ракетних і понад 400 авіаційних ударів, здійснив близько 420 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та об'єктах цивільної інфраструктури», - зазначив Ковальов.

За його словами, на Куп'янському напрямку ворог продовжує наступальні дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Табаївки, Берестового Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Так, на цих напрямках минулого тижня українські воїни відбили близько 70 атак російських окупантів.

На Лиманському напрямку, за інформацією речника Генштабу, українські воїни минулого тижня відбили понад 130 штурмів російських загарбників на позиції українських військ у районах Макіївки, Серебрянського лісництва та Білогорівки Луганської області, а також в районах Тернів, Ямполівки, Торського, Григор'ївки, Верхньокам'янського, Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку російські окупанти вели штурмові дії в районах Григорівки, Богданівки, Андріївки, Кліщіївки Донецької області, де минулого тижня Сили оборони відбили понад 40 атак противника.

На Авдіївському напрямку, за його словами, російські окупанти продовжують наступальні дії в районі Авдіївки, де минулого тижня здійснили понад 200 штурмових дій на позиції наших військ у районах Новокалинового, Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного, Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області, українські воїни завдали противнику чималих втрат.

Читайте також: За добу на фронті - 68 боєзіткнень

На Мар'їнському напрямку, за даними речника Генштабу, російські загарбники продовжують наступальні дії в районах Красногорівки, Георгіївки, Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Сили оборони минулого тижня на цьому напрямку відбили близько 80 штурмових дій противника.

На Шахтарському напрямку, повідомив Ковальов, підрозділи Сил оборони минулого тижня відбили 6 спроб противника покращити своє тактичне положення в районах південніше Золотої Ниви та Урожайного, західніше Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку російські загарбники минулого тижня здійснили майже 20 штурмових дій у районах західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку, за інформацією речника Генштабу, ворог основні зусилля зосереджує на веденні оборони, удосконаленні мінно-вибухових загороджень та шляхів логістичного забезпечення, продовжує завдавати авіаційних ударів та здійснює артилерійські обстріли по позиціях наших військ і населених пунктах Херсонської та Миколаївської областей. Водночас, зазначив він, російські окупанти намагаються витіснити українські підрозділи із зайнятих плацдармів на лівому березі Дніпра у Херсонській області, де минулого тижня російські загарбники здійснили майже 50 штурмів позицій наших військ.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 22 січня 2024 року ліквідували близько 376 тисяч 860 російських загарбників, при цьому 830 осіб - за останню добу.

Перше фото: Головне управління ДСНС України у Харківській області / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-