Українські військові згортають деякі операції через брак іноземної допомоги - Тарнавський

Українські військові згортають деякі операції через брак іноземної допомоги - Тарнавський

Укрінформ
Українські війська на передовій стикаються з нестачею артилерійських снарядів і згорнули деякі військові операції через брак іноземної допомоги.

Про це агентству Reuters заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський, передає Укрінформ.

«Існує проблема з боєприпасами, особливо пострадянськими (снарядами - ред.) - це 122 мм, 152 мм. Обсяги, які ми маємо на сьогодні, недостатні, враховуючи наші потреби. Тому ми її перерозподіляємо. Ми переплановуємо завдання, які ставили перед собою, і зменшуємо їх», - сказав він, додавши, що нестача артилерійських снарядів відчувається по всій лінії фронту, а скорочення іноземної військової допомоги впливає на стан справ на фронті.

За словами генерала, росіяни також мають проблеми з боєприпасами, проте не уточнив, які саме.

Він зауважив, що виснажені українські війська на південно-східному фронті перейшли до оборони на одних ділянках, але намагаються наступати на інших. Українським бійцям не завадили б резерви для ротації та відпочинку, наголосив Тарнавський.

Читайте також: На Таврійському напрямку росіяни продовжують активні піхотні атаки - Тарнавський

«На деяких ділянках ми перейшли (до оборони – ред.), а на деяких продовжуємо наступальні дії - маневром, вогнем і просуванням вперед. І готуємо резерви для наших подальших широкомасштабних дій», - заявив генерал, додавши, що всі бригади працюють над тим, щоб дати особовому складу трохи відпочити.

«Сьогодні маємо певні труднощі з особовим складом, який є на передовій. Так, сьогодні вони не такі свіжі, не такі відпочилі. Кожен командир повинен мати резерв. Ми маємо багаторічний досвід проведення військових операцій в зимових умовах. Логістика, евакуація та переміщення техніки і особового складу є складними», - сказав він.

За словами Тарнавського, зимові умови - холод, погана видимість і відсутність прикриття з боку дерев, які не мають листя - є викликом для обох сторін.

Росія веде наступ на сході і намагається оточити Авдіївку, за оборону якого відповідає Тарнавський. Він додав, що ситуація в місті змінюється «кожен день і кожну ніч», російські війська регулярно змінюють свою тактику, досягнувши «часткового успіху на деяких ділянках на глибині близько 1,5 - 2 км».

Читайте також: На Таврійському напрямку росіяни продовжують активні піхотні атаки та артобстріли - Тарнавський

«Я вважаю, що ми твердо утримуємо ці лінії сьогодні. Сьогодні ворог тисне на нас своєю чисельністю. Вони ніколи не дбали і не будуть дбати про свій особовий склад», - зауважив генерал.

Як повідомляв Укрінформ, на Таврійському напрямку російські війська продовжують активні піхотні атаки за підтримки бронетехніки та авіації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-